• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok.rs

05.05.2020

20:07

(VIDEO) PROCURELO! NATO I AMERI BESNI NA SRBIJU I RUSIJU! Beograd ne samo što je uzeo Pancir S, VEĆ JE DOBIO NAJBRUTALNIJU VERZIJU!

Politika

(VIDEO) PROCURELO! NATO I AMERI BESNI NA SRBIJU I RUSIJU! Beograd ne samo što je uzeo Pancir S, VEĆ JE DOBIO NAJBRUTALNIJU VERZIJU!

Podeli vest

Uočljivo je da je verzija "Pancira-S1" koju je nabavila Republika Srbija opremljena novim tipom radara za brzo skeniranje SOC koja se sastoji od dvostrane antene.

Radar funkcioniše i S-dijapazonu i posebno je efikasan prilikom detekcije i praćenja širokog spektra vazdušnih ciljeva u uslovima aktivnih i pasivnih smetnji protivnika. Radi se o sofisticiranom radaru koji ima izuzetno visoke sposobnosti otkrivanja, raspoznavanja, i automatskog praćenja vazdušnih objekata u zonama do 40 kilometara, piše Russia beyond.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je ranije pripadnike 3. raketnog diviziona 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva. Sa Vučićem je u obilasku bio i ministar odbrane Aleksandar Vulin. Povod za obilazak je bilo obeležanje 21 godišnjice kako je tadašnja Vojske Srbije oborila američki višenamenski avion F16 koji je učestvovao u NATO agresiji na SRJ. Predsedniku je tom prilikom prikazan i park nove borbene tehnike koju je dobila 250.raketna brigada, tačnije njen 3-ći raketni divizion. U pitanju su raketno-topovski PVO sistemi 96K6 „Pancir-S1" koji su nedavno nabavljeni iz Rusije u količini koja je ekvivalenta jedne baterije.

Srbija: „Pancir-S1" opremljen novim tipom radara za brzo skeniranje SOC koja se sastoji od dvostrane antene. Radar funkcioniše i S-dijapazonu i posebno je efikasan prilikom detekcije i praćenja širokog spektra vazdušnih ciljeva u uslovima aktivnih i pasivnih smetnji protivnika.

KORONA JE KAO "DAR SA NEBA" VLADARE IZ SENKE! Milioni su zatvoreni u marginama i favelama, čeka ih sigurna smrt! NAS KOJE PREŽIVIMO VAKCINA BILA GEJTSA!

Veliki broj stručnjaka kako sa Istoka, tako i Zapada smatra da je ovo oruđe jedno od najboljih u svetu kada su u pitanju sistemi PVO kratkog dometa. U međuvremenu je sistem prošao i značajno borbeno iskustvo na prostoru Sirije gde je učestvovao u obaranju 100+ vazdušnih ciljeva koji su se uglavnom sastojali od krstarećih raketa i bespilotnih letelica. Spada u borbeno sredstvo koje je veoma traženo na svetskoj pijaci naoružanja i vojne tehnike.

Uočljivo je da je srpska verzija „Pancira-S1" opremljena novim tipom radara za brzo skeniranje SOC (skr.rus „stanci˙ soprovoždeni˙ celeé") koja se sastoji od dvostrane antene. Radar funkcioniše i S-dijapazonu i posebno je efikasan prilikom detekcije i praćenja širokog spektra vazdušnih ciljeva u uslovima aktivnih i pasivnih smetnji protivnika. Radi se o veoma sofisticiranom radaru koji ima izuzetno visoke sposobnosti otkrivanja, raspoznavanja, i automatskog praćenja vazdušnih objekata u zonama do 40 kilometara. Zahvaljujući naprednim mogućnostima ovog radara u odnosu raniju verziju (mod. 1RS1-1E) naročito kada je u pitanju brzina skeniranja vazdušnog prostora, kao i sposobnosti zahvata malogabaritnih visokomanevrišućih vazdušnih ciljeva kakve su npr. protivradarske rakete, ili jedreće bombe, ovaj tip radara se ugrađuje u serijske modele hibridnog raketno-topovskog sistema „Pancir-S1" za potrebe ruske armije, ali u poslednje vreme i na eksportne verzije (Alžir).

Što se tiče njegovih karakteristika kada je u pitanju vrsta vazdušnog cilja pretpostavka je da SOC može da detektuje leteći objekat ekvivalenta lovačkog aviona 4,4+ generacije na daljinama većim od 50km, dok protivradarsku raketu AGM-88 kao i druge tipove vazduhoplovnog ubojnog oružja ekstremno male odrazne površine, može da „uhvati" na daljinama 15km+.

NA BALKANU SE MANJE UMIRE OD KORONA VIRUSA?! Šok otkriće belgijskih naučnika, SRBI IMAJU OTPORNIJE GENE?! OVO JE NJIHOV ODGOVOR ZAŠTO JE TO TAKO!

Ukupna masa ove „skalamerije" dostiže 950kg. Radarska antena sa obrće u krugu od 360 stepeni što joj omogućava da u realnom vremenu ažurira nove informacije koje se prikazuju na displeju operatora koji se nalazi unutar vozila. Efektivni domet koji pokriva radarska stanica garantuje otkrivanje vazdušnih ciljeva koje imaju radarsku površinu ekv. 1m2 na daljinama 36-40km. Radarski kompleks detektuje, identifikuje i prati (automatski režim rada) letelice koje se kreću brzinom i do 3,600 km/čas, na visinama 5 - 20000 metara. Kompleks u automatskom režimu rada jednovremeno može da prati i do 40 različitih ciljeva.

Pored radarsko-osmatračkog kompleksa SOC „Panciri" poseduju izuzetno snažne nišanske radare 1RS2-E „Šlem" koji se sastoji od dvodijapazonske radarske rešetke. Ovaj radar radi u centimetarskom i milimetarskom dijapazonu. Lokator milimetarskog diapazona koji je ugrađen u radar obezbeđuje pronalazak i uništenje cilja sa refleksnom radarskom odraznom površinom od svega jednog kvadratnog metra na udaljenostima do 30 km, dok je najveća moguća granica otkrivanja na udaljenosti do 36 km. Radar karakteriše izuzetno visoka otpornost na elektronsko ometanje od strane neprijatelja.

PRITISAK AMERIKE, ILI?! EU VIŠE NIJE PROTIV PODELE KIM I RAZMENE TERITORIJA! Samo Nemci ne pristaju, Beograd čeka pakleno leto!

96K6 „Pancir S1" je protivvazduhoplovni hibridni raketno-topovski sistem kratkog dometa. On je namenjen za zaštitu civilnih i vojnih objekata od napada svim savremenim i perspektivnim sredstvima vazdušnog napada. Efikasan je u svim meteo uslovima bez obzira na doba dana (dan/noć), pri masovnoj upotrebi protivničkih sistema za protivelektronsku borbu.Raketama može da gađa ciljeve na daljini 20 km/ visini 15 km, dok topovima pokriva daljinu do 5.000 metara. Topovi 2A38M dejstvuju brzinom od oko 4,800 granata u minuti. Zahvaljujući svojoj univerzalnosti sistem se može upotrebiti i protiv kopnenih i nadvodnih ciljeva. Sistem za upravljanje vatrom omogućava jednovremen napad na četiri različita cilja.

Procene su da je za potrebe Vojske Srbije neophodna nabavka minimum 5 raketnih baterija sa oko 30 jedinica samohodnog PVO sistema 96K6 „Pancir S1".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17