• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.05.2020

13:39

ZASTAVA SE POŠTUJE, NE UZIMA SE U RUKE KAO ŠTAP! BOŠKO TO TEK TREBA DA NAUČI! Brnabić: Ovakva bahatost se ne sme dozvoliti!

Politika

ZASTAVA SE POŠTUJE, NE UZIMA SE U RUKE KAO ŠTAP! BOŠKO TO TEK TREBA DA NAUČI! Brnabić: Ovakva bahatost se ne sme dozvoliti!

Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je lider Dveri Boško Obradović danas pokazao nepoštovanje prema važnom nacionalnom simbolu, srpskoj zastavi, koja mora da se poštuje, i dodala da je to nešto što on "tek treba da nauči".

Brnabić je u parlamentu, komentarišući to što se Obradović uhvatio za zastavu dok ga je obezbeđenje udaljavalo iz sale, nakon što je isključen sa sednice, rekla da je "poštovanje srpske zastave je nešto što Obradović tek treba da nauči".

Dodala je da se u najmanje dva slucaja videlo Obradovićevo nepoštovanje zastave, jednog od najvažnijih simbola, navodeći da se to, osim danas, desilo i onda kada je pokušao da upadne u skupštinu, lupajući zastavom na vrata.

"Jedan deo građana mu je dao mandat da ovde sedi i brani njihove stavove. Umesto toga uzeo je zastavu i krenuo na vrata skupštine, kao da je zastava običan štap", rekla je Brnabić.

Foto: RTS

Danas se, kaže, uhvatio za zastavu da spreči ono što je predsednica Skupštine naložila, kako bi se nastavio rad u interesu građana.

"Mi smo ovde zbog građana, a ne zbog nas. Ako neko želi da odloži sednicu, u svojoj bahatosti, to se ne sme dozvoliti. Pokazao je nikakvo poštovanje prema nacionalnom simbolu", rekla je premijerka.

Ona je dodala da je njen apel Obradoviću da nauči da se zastava kao nacionalni simbol poštuje, jer su za to naši preci ginuli.

"Zastava se poštuje i ne uzima u ruke kao štap", rekla je Brnabić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoki

pre 3 godine

Sada cemo videti do mafijasko pravosude kako ce reagovati. Uzimannje i obaranje zastave je kaznjivo u celom svetu jos je i masku skidao celo vreme. Dali je taj idiot pametniji od svih u Srbiji

Izbori 2024

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija