• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.05.2020

11:58

VELIKI VERNIK BOŠKO OBRADOVIĆ PRVO TUČE LJUDE, PA SE HVATA ZA BIBLIJU Maja Gojković zahteva od Tužilaštva da objasni građanima šta se desilo pre dva dana ispred Skupštine

Politika

VELIKI VERNIK BOŠKO OBRADOVIĆ PRVO TUČE LJUDE, PA SE HVATA ZA BIBLIJU Maja Gojković zahteva od Tužilaštva da objasni građanima šta se desilo pre dva dana ispred Skupštine

Podeli vest

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković se obraća na konferenciji za medije u Domu Narodne skupštine.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković kaže da je ozbiljno zabrinuta za zdravstveno stanje Miladina Ševarlića, Sandre Božić i Aleksandra Martinovića.

- Već drugi dan sede na suncu, ne bi li ispunili svoje ciljeve i vrlo su istrajni – kaže Gojković. Boško Obradović, kako dodaje ona, sprovodi štrajk kakav u istoriji štrajkova glađu nije viđen. 

Kaže da su mu juče prišli Borko Stefanović, Dragan Đilas i nepoznate osobe, te da su mu dali kesu nakon čega se povukao u svoje odaje. Ne zna da li je prekršio štrajk glađu, ali, kako kaže, zna da je spavao 7-8 sati. 

- Nisam ja ta koja će da oceni da li je on imao još nešto u kesi. On ovo sve poredi sa postom. Ne znamo šta se dešavalo u Skupštini, osim što je spavao. Ja nisam tu da ocenjujem, ne snimamo poslanike šta rade u poslaničkom klubu. Zabrinuta sam za zdravlje poslanika koji stvarno štrajkuju glađu. Martinović i Božić zaista štrajkuju glađi i ne treba to da padne u senku ovih događaja i kvazi štrajka Boška Obradovića koji je predvodio ozbiljnu grupu kriminalaca koji su marjanu Rističeviću naneli ozbiljne povrede pre očima javnosti, rekla je Maja Gojković.

- Kada ste vi (novinari) ponovo došli, on je izašao napolje. Ostavljam građanima Srbije da ocene da, li je štrajkovao glađu ili je izveo loše režiranu predstavu – kaže Gojkovićeva na konferenciji za novinare. 

Foto: printscreen RTV Pink

Ponavlja da je zabrinuta za stanje poslanika koji štrajkuju glađu, a da su poslanici Martinović i Božić postavili ozbiljan zahtev tužilaštvu. 

- Želim da apelujem na tužilaštvo da što pre izađe pred narod i da neke odgovore, kakvi god oni bili – kaže predsednica parlamenta. 

- Niko od nas ne želi da utiče na pravosudni sistem u Srbiji, ali smo samo izdali apel, da građani Srbije čuju da li je bilo krivičnog dela ili ne. Marinika Tepić daje sebi za pravo da ključeve naziva nožem, a to se uzima kao zadata vrednost, a nije u pravu. Prava adresa je Tužilaštvo, da li je bilo krivičnog dela ili nije bilo, tražimo pravdu za sve. Niko od novinara ih još ništa nije pitao, ne znam zašto. 

- Pored poslanika Boška Obradovića se nalaze još neka lica koja ga podržavaju. Kada je u pitanju Dragan Đilas, izgelda da može sve. Pretpostavljam da su odgurnuli policajce. Za Đilasa i Obradovića ne važe zakoni ove države - rekla je Gojković odogovarajući na pitanja novinara.

- Očigledno bogati Đilas može sve, pa i Obradoviću da donosi navodno molitvenik - dodala je.

Ona je takođe zamolila građane Srbije da izađu na izbore 21.juna i da iskažu svoju političku volju.

Foto: printscreen RTV Pink

- Meni su nad glavom lupali u šerpe i lonce, a ja sam izgubila najmilije tokom ove pandemije, kako sam se ja osećala kada se sve to izdešavalo. Lupali su mi po mozgu kada je bilo najteže.

Upitana da li će uticati na narodne poslanike da prekinu štrajk glađu, Gojković je odgovorila: 

- Ja ne mogu da utičem na poslanike, da utičem na njihovu odluku da štrajkuju glađu i da traže od državnog Tužilaštva da kaže građanima Srbije šta se desilo ispred Narodne Skupštine pre dva dana - da li je to bio molitveni čin sa Biblijom i ne znam ni ja čime, kako to kaže Boško Obradović, veliki vernik koji tuče ljude pa se onda hvata za Bibliju ili je to bilo nešto sasvim drugo. Na to ne mogu i neću da utičem - završila je Maja Gojković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rasa

pre 3 godine

Imao sam utisak da Maja ne pada na takve glupe fore Boska i ostalih idiota koji ga slede ,Plus Parlamen sluzi za rad poslanika a ne i kao stan za spavanje i mensa .UKINITE IMUNITET zahtevamo mi obicni gradjani kojima je dosta tih svinjarija

Rade

pre 3 godine

Kako vam više nije jasno da je kompletno pravosuđe, vlasništvo Đilasa i žutog ološa koje oni i dan danas plaćaju i kontrolišu. I šta se od njih može očekivati. Jedini lek je promena celokupnog pravosuđa, da bi mogla država da funkcioniše ! ! !

Rade

pre 3 godine

Mogli bi Bošku da dodelimo titulu nekog verskog vođe.! Na primer, Poglavnik! Aaaa, to nije verska titula!!! Štata! A verska "dalaj džedaj lama"!!!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija