• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dakić

12.05.2020

14:20

BOŠKO LUDUJE, TO NIJE ŠTRAJK GLAĐU! Šešelj koji u Hagu 28 dana nije uzimao hranu kaže: DA STVARNO NE JEDE, OBRADOVIĆ BI SE ONESVESTIO NA SUNCU ZA DVA SATA!

Politika

BOŠKO LUDUJE, TO NIJE ŠTRAJK GLAĐU! Šešelj koji u Hagu 28 dana nije uzimao hranu kaže: DA STVARNO NE JEDE, OBRADOVIĆ BI SE ONESVESTIO NA SUNCU ZA DVA SATA!

Podeli vest

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj koji je najduže izdržao u štrajku glađu i to čak 48 dana, tvrdi za Informer da je ono što ovih dana radi vođa pokreta Dveri Boško Obradović najobičniji cirkus

Šešelj koji je i u Hagu izdržao štrajk od 28 dana, kaže da mu je kod Boška više elemenata sumnjivo:

- Onaj koji zaista ne unosi hranu ne može da sedi na suncu jer bi se posle dva dana onesvestio. Drugo, ja sam uveren da njemu unose hranu, video sam kako kese stižu u Skupštinu.

- Ovo što on radi je meni smešno, to nije štrajk glađu. U to ulazi čovek koji je spreman da pogine za neko svoje pravo ili ideju. Žrtvujući život on na taj način natera neku vlast da mu ispuni zahteve. Ovo je cirkus. Boško luduje i očigledno jede tokom noći i spava u svojoj kancelariji, umesto da sedi napolju. Drugo, onaj koji štrajkuje glađu ne može dugo da sedi na suncu jer bi se onesvestio zbog dehidratacije. Kada se ne unosi hrana, voda se teže vezuje u organizmu i dolazi do dehidratacije - objašnjava Šešelj.

Foto: printscreen

Najiskusniji srpski štrajkač glađu kaže da se prva nedelja štrajka ni ne računa.

- To je samo malo radikalnioja dijeta, da tako kažem. I kad štrajkuju u zatvoru ili bilo gde drugde, na čoveka se u prvih nedelju dana ni ne obraća pažnja jer se zna da to može da se izdrži. Ako zaista ne jede sedam dana onda dolazi pod kontrolu lekara i nadgleda se. I onda se već primećuje na njemu da je iscrpljen i da gubi težinu. Prvi put kad sam štrajkovao izgubio sam 8 kg za nedelju dana zbog gubitka tečnosti - priča Šešelj i dodaje da je najduže štrajkovao u Sarajevu.

- Prvi put sam u Sarajevu štrajkovao glađu 48 dana, ali su me osmog dana na silu hranili infuzijom pa su prešli na sipanje tečne hrane na levak na usta i na sondu kroz nos. U zeničkom zatvoru sam 15 dana štrajkovao. A u Hagu su holandski lekari strogo poštovali naloge SZO koji su propisali postupak prema ljudima koji štrajkuju glađu, posebno robijašima i nisu smeli na silu da me hrane. Tada sam izdržao 28 dana. Bio je petak, sećam se, i kada su shvatili da ću do ponedeljka umreti, ispunili su mi sve zahteve - priseća se Šešelj i kaže da su Boškovi zahtevi besmisleni i da štrajkuje jer ne zna šta će od sebe, a da mu je i Martinovićem štrajk besmislen jer nema nigde da vlast protestuje protiv vlasti. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Coka

pre 3 godine

Bogu hvala,Valjda ce fasista u ZATVOR!Sta ste cekali do sada?!

mento

pre 3 godine

Pa Boskic je musliman a sad je ramazan zato jede nocu.Prijatno strajkacu.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija