• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kosovo online/Informer

13.05.2020

19:50

RUSIJA DIGLA NA NOGE PRIŠTINU! Poziv Trampa Moskvi da se uključi u rešavanje kosovskog čvora brine Albance - SRBI ĆE BITI PREJAKI!

Politika

RUSIJA DIGLA NA NOGE PRIŠTINU! Poziv Trampa Moskvi da se uključi u rešavanje kosovskog čvora brine Albance - SRBI ĆE BITI PREJAKI!

Podeli vest

Komentarišući eventualno uključivanje i mešanje Rusije u dijalog Srbije i lažne države Kosovo, politički analitičar Miljazim Krasnići navodi za Kosovo Onlajn da je zvanična Moskva na neki način uvek bila prisutna u razgovorima između srpskih i albanskih političara

Bila je prisutna na Pariskoj konferenciji, u Rambujeu, tokom razgovora u Beču. Nisam kompetentan ni voljan da govorim o tome, ali je nemoguće naći rešenje prema kome bi takozvana država mogla da postane član UN, a da Rusija to ne prihvata. Tako da, kako će se to diplomatski upakovati zaista ne znam ali znam da je nemoguće pitanje lažne države i Srbije rešiti bez širokog konsenzusa velikih sila - ocenjuje Krasnići.

Krasnići ističe da SAD treba da usklade politiku sa Evropskom unijom kada je u pitanju dijalog između Beograda i Prištine i ukazuje da su poslednje izjave visokih zvaničnika EU o rešenju odnosa Srbije i okupirane srpske pokrajine bile kontradiktorne.

Visoki predstavnik za spoljnu politiku Unije Žozep Borel izjavio je nedavno da EU ne bi trebalo da ima ništa protiv onoga o čemu se dogovore Beograd i Priština pa ni ako to znači korekciju granica, dok je predstavnik EU za pregovore Miroslav Lajčak naglasio da se pitanje granica neće naći na dnevnom redu sastanaka.

Profesor Krasnići navodi da je EU u načelu iznela stav da neće imati ništa protiv korekcije granica ukoliko se dve strane dogovore ali podvlači da lažna država i Srbija ne mogu da postignu sporazum bez medijatora.

(VIDEO) GARANCIJA ZA F-16 KRAĆA NEGO ZA ELEKTRIČNE UREĐAJE, bugarski zvaničnik otkrio koliko su loši američki lovci! BRATKO, ZATO JE SRBIJA I UZELA RUSKE MIGOVE 29!

- Mislim da je to bilo neka vrsta spinovanja i propagande jer svi znamo da se pomeranje granica u bivšoj SFRJ završilo tragično. Tako je počela tragedija bivše Jugoslavije i to nije način da se reši problem Srbije i (tzv.) Kosova - navodi Krasnići.

Prema njegovoj oceni, najbolji način da se reši spor između Prištine i Beograda je da se postigne sveobuhvatni dogovor koji bi otvorio put članstva u EU.

Foto: Fotoilustracija

- Evropska unija ima kapacitete da reši ovaj problem ali na žalost nema jasnu volju za to. Jer kada bi se taj proces otvorio u EU ja mislim da bi vrlo lako moglo da se nađe rešenje oko granica po evropskim načelima - navodi Krasnići.

AUUU, PAPRENO! SAMO ZA TESTOVE ZA GRČKU PORODICI TREBA 589 EVRA! Letovanje van Srbije koštaće vas kao "Svetog Petra kajgana"!

Krasnići dodaje i da proces dijaloga zavisi puno od političkih aktera u toj terorističkoj tvorevini i u Srbiji.

- U Srbiji treba da se održe izbori, na (tzv.) Kosovu je politička kriza i ne zna se da li će da se ide na izbore ili će da se formira nova vlada. Tako da je jako teško predvideti šta će se dešavati narednih meseci. U novembru su i izbori u SAD i teško je složiti ovu slagalicu. Politika mora da se harmonizuje između političkih aktera na (tzv.) Kosovu i u Srbiji sa Briselom i Vašingtonom a možda i sa još nekim - poručuje Krasnići.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzioner

pre 3 godine

Predsednice Vucicu, da si nam zdrav i uspesno nam vodio Srbiju jos 100 godina !!!

Samosvesna građanka

pre 3 godine

A kad je to, moliću lepo, Tramp pozvao Rusiju da se uključi u rešavanje srpsko šiptarskog problema?

ZAŠTO SADA?! AMERI OPET PLASIRALI VEST DA SU BEOGRAD I PRIŠTINA NA PRAGU DILA, tvrde i da sporazum koči Nemačka! Vučić to nebrojeno puta demantovao, ali avaj...
Politika

ZAŠTO SADA?! AMERI OPET PLASIRALI VEST DA SU BEOGRAD I PRIŠTINA NA PRAGU DILA, tvrde i da sporazum koči Nemačka! Vučić to nebrojeno puta demantovao, ali avaj...

Američki balkanolog i bivši visoki zvaničnik Stejt departmenta Džejms Huper tvrdi da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Hašim Tači već postigli dogovor o KiM, "koji uključuje teritorijalnu komponentu" i da je na specijalnom izaslaniku Bele kuće Ričardu Grenelu da ubedi EU da prihvati taj navodni sporazum. Hupera ne interesuje to što je Vučić u više navrata demantovao da postoji "tajni dil" Beograda i Prištine

02.05.2020

18:23

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija