• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.05.2020

12:10

U SRBIJI SE NIJE DESIO NAJGORI SCENARIO! Mali: Izlazimo iz krize kao POBEDNICI

Politika

U SRBIJI SE NIJE DESIO NAJGORI SCENARIO! Mali: Izlazimo iz krize kao POBEDNICI

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali poručio je danas da Srbija iz krize, izazvane pandemijom koronavirusa, izlazi kao pobednik, što, dodao je, ne bi bilo moguće da nije bilo truda i rada i zaposlenih u rudarskom basenu “Kolubara” i EPS-u.

Mali, koji je danas sa predsednikom Aleksandrom Vučićem obišao novi kop Radljevo - Sever, u “Kolubari”, zahvalio je zaposlenima na zalaganju i na ljubavi prema svojoj zemlji.

Ministar je istakao da svi moraju da budu svesni da ceo svet prolazi kroz najveću i najtežu ekonomsku krizu ikada - na desetine miliona je nezaposlenih, privrede propadaju, fabrike se zatvaraju.

“Takav najcrnji scenario se nije desio u Srbiji. Izašli smo sa pravim, sveobuhvatnim merama podrške onima kojima je to najpotrebnije”, rekao je Mali.

Podsetio je da je država izdvojila 5,1 milijardi evra za podršku, oko 11 odsto BDP-a, jer je prihvatila da teret krize bude na njenim plećima, s obzirom da to može da izdrži, kako bi privreda preživela.

Foto: printscreen RTV Pink

Mali je dodao da toga ne bi bilo da nije bilo reformi koje je Aleksandar Vučić pokrenuo 2014. godine i koje su dovele do toga da država ima zdrave i jake javne finansije i devizne reserve.

Ministar je podsetio i da je prvi kvartal, Srbija završila sa pet odsto rasta BDP, dok je u Evrozoni stopa -3,3 odsto, a u SAD još manja, te da ima dobru osnovu, i želju da bude prva u Evropi po stopi rasta.

Mali je poručio da je sledeći važan korak da se nastavi sa investicijama, sa projektom Srbija 2025, za koji je opredeljeno 14 milijardi.

“Želimo da ulažimo u infrastrukturu, puteve, bolnice, vrtiće, škole, vodovodnu i kanaližacionu mrežu, da izgradimo jeftine stanove za mlade, prosečnu penziju od 400 evra, a plate preko 900 evra”, rekao je Mali.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17