• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.05.2020

17:14

ĐILAS, TEPIĆEVA, BASTAĆ, OBRADOVIĆ I TRIFUNOVIĆ - KVINTET KRIMINALIS! Ne propustite novi autorski tekst Nebojše Bakareca!

Politika

ĐILAS, TEPIĆEVA, BASTAĆ, OBRADOVIĆ I TRIFUNOVIĆ - KVINTET KRIMINALIS! Ne propustite novi autorski tekst Nebojše Bakareca!

Podeli vest

Đilasova stranka SSP je pravo leglo kriminala. Đilas i njegovi potpredsednici Marinika Tepić (LSV, Nova, PSG, SSP) i Marko Bastać (DS, ČSG, SSP) su potpuno kompromitovani zbog sumnji da su počinili niz krivičnih dela, ali i zbog tesnih veza sa kriminalcima, piše politički analitičar, kanditat SNS za poslanika i član UO Fondacije SNS Nebojša Bakarec

Đilas je pod sumnjom, da je zloupotrebom službenog položaja i trgovinom uticajem, stekao poslovni prihod od 619 miliona evra, i neto dobit od  fantastičnih 106 miliona evra, u vreme kada je obavljao tri državne funkcije. Do sada je uhapšeno i procesuirano oko 50 Đilasovih stranačkih ili gradskih funkcionera i drugih saradnika (Bijelić, Milić, Stamenković, Milenković, Čokić, Ćeran, Janošević itd.). Svi zajedno su optuženi da su oštetili Grad Beograd za oko 10 miliona evra - u osam afera. U julu 2019. je potvrđeno da se protiv Đilasa vodi istraga zbog sumnje da je umešan u pljačku RTS. Đilas je 10 godina uzurpirao i privatizovao garažu koja pripada Gradu Beogradu i Parking servisu. U decembru 2014., Đilas je naneo telesne povrede penzioneru Slobodanu Peleviću, bivšem tastu. Milan Dabović, šurak Dragana Đilasa, uhapšen je 16.09.2016., na Brankovom mostu sa 2,4 kilograma čistog kokaina, zbog čega je osuđen, i služi kaznu zatvora od 6 godina. Jedan od najbližih Đilasovih stranačkih saradnika u Kuršumliji, Milutin Bakić uhapšen je usred vanrednog stanja, 30.04.2020. zbog toga što je švercovao 66 kilograma marihuane.

Foto: Tanjug

Marinika Tepić je bila je pokrajinski Sekretar za omladinu i sport od 2012. do 2016. Za taj period su vezane mnogobrojne tvrdnje da je zloupotrebljavala službeni položaj. Na površinu su isplivale veze Tepićeve, sa kriminalcima i narko dilerima iz Pančeva. MUP je u Pančevu 11.3.2020., uhapsio četvoročlanu kriminalnu grupu. Među uhapšenima je bio Novak Filipović, bliski prijatelj Marinike Tepić. Protiv njega je podneta krivična prijava za neovlašćenu proizvodnju, stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljenu proizvodnju, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija. Prilikom hapšenja je zaplenjeno 1,4 kilograma droge, i velika količina municije. Novak Filipović je bio uz Mariniku Tepić, tokom mnogih njenih tribina, ali i privatnih druženja. Marinika Tepić mu je dok je bila pokrajinski sekretar za sport i omladinu, svake godine od 2013. do 2016., davala novac iz budžeta Vojvodine, za potrebe njegovog kluba.

Foto: Informer DN

U svojoj izjavi od 11.3.2020., objavljenoj na sajtu SSP, Marinika Tepić nije negirala da je Filipović narko diler i kriminalac, a potvrdila je da ga poznaje i ceni kao prijatelja. I taj prijatelj Marinike Tepić je nadležnim organima i medijima, posvedočio i dokazao, da je potpredsednica Đilasove stranke, od njega tražila da proganja i napada novinare. Mediji su 13.05.2020. preneli da će policija tužilaštvu proslediti svedočenje Novaka Filipovića iz Pančeva, koji u iskazu policiji tvrdi da mu je Marinika Tepić tražila da obeća da će da „iseli iz Pančeva“ pančevačkog novinara Miroslava Miću Milakova. Filipović je sačuvao konverzaciju preko Vajbera sa Marinikom Tepić. Marinika:„Hoću da mi obećaš nešto“, Filipović: „Kaži“. Marinika: „Da ćeš da iseliš Miću Milakova iz Pančeva“. Filipović: „Dogovoreno…“. Bivši urednik RTV Pančevo Miroslav Milakov izjavljuje da je zgrožen ovim navodima i da se RTV Pančevo godinu dana bavila aferama Marinike Tepić. Prisilno iseljenje urednika RTV Pančevo, iz stana, i grada u kome živi, znači da tog novinara morate progoniti, podvrgnuti nasilju i napadima. Tako su postupali nacisti pre dolaska na vlast. Ugrožavanje bezbednosti novinara je krivično delo kažnjivo zatvorom od šest meseci do pet godina. Dragan Đilas je svedočenja protiv Marinike Tepić nazvao lažnim i okarakterisao ih kao „završnu fazu diktature režima“.

Foto: Tanjug

Predsednika opštine Stari grad, Marka Bastaća, DS je optužila da je proneverio 10.000 evra. Pod Bastaćevom vlašću SC “MGM“ je napravio dug od preko milion evra. Bastać nezakonito troši desetine opštinskih miliona na dve privatne agencije, preko kojih nezakonito plaća svoje poslušnike. Mediji su objavili da je Bastać deo narko klana, u kome se nalazi njegov brat Miloš Bastać, koji se nalazi na crvenoj poternici Interpola. Bastać na ulicama Beograda organizuje nasilne akcije u kojima se uništava gradski mobilijar, imovina javnih preduzeća, sprečavaju javni radovi, vandalizuju gradilišta, napadaju radnici i slučajni prolaznici. Bastać je organizovao hajke i linč protiv zamenika gradonačelnika Beograda, i targetirao je Vesićevu porodicu. Bastać je organizovao spaljivanje Vesićeve knjige. Bastać je uhvaćen kako iz Dubaija švercuje 13.000 evra preko granice. Bastaćev kum, prijatelj i bivši saradnik, uzbunjivač Lazar Lešnjak ga je optužio za niz krivičnih dela - mučenje, prebijanje, nanošenje telesnih povreda, nezakonito zadržavanje, i višegodišnju korupciju. Optužbi za korupciju i nenamensko trošenje budžeta se pridružio i drugi uzbunjivač, Danče Urošević, bivši direktor jedne od dve agencije koje su Bastaću pomagale u ispumpavanju novca iz opštine Stari grad. Marko Bastać je više puta najavljivao vršenje krivičnih dela i rušilačke akcije (da će rušiti gondolu, da će rušiti sve što je izgrađeno od 2014. do danas, da će sprečiti da se održe izbori u opštini itd.)

Foto: Tanjug

U svemu što je navedeno vidimo da postoji dugogodišnji mehanizam organizovanog kriminala kod tri osobe koje predstavljaju vrh jedne stranke. Nema tu slučajnosti, sličnosti se privlače.

Foto: Printscreen

I nije ni čudo da su Đilas, Tepićeva i Bastać, našli zajednički jezik sa Obradovićem i Trifunovićem. Povezuju ih nasilje i kriminal. Obradović je u poslednjih godinu dana počinio 4 krivična dela. Napad na Marjana Rističevića, pozivanje na nasilno rušenje vlasti, pozivanje na terorizam, i napad na RTS. Trifunović je poznat po mnogobrojnim prekršajnim i krivičnim delima, po tome što vređa žene, preti nemoćnim staricama, po izazivanju brojnih saobraćajnih udesa, po konzumiranju narkotika i alkohola, po druženju sa kriminalcima. „Tiranija je navika koja prelazi u potrebu“ lepo je rekao Dostojevski - zaključuje u svom tekstu Bakarec.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran

pre 3 godine

Ne mogu da shvatim da niko jos nije odgovarao za lomljenje znakova na trgu Republike, na napade na policajce, upad u RTS, izivljavanja na ulicama u vreme zabrane kretanja, pljackanje u gradu Beogradu od strane Djilasa i na Starom gradu od strane Bastaca. Sramota je da to ostaje nekaznjeno. Sa pravom ce se ljudi pitati zasto je to tako.

branko

pre 3 godine

Moramo se odupreti ovom zlu. Borićemo se i pobediti.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija