• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.05.2020

10:01

UVEK ZA RODNI KRAJ! Izborna komisija u Trsteniku proglasila listu Maria Spasića

Politika

UVEK ZA RODNI KRAJ! Izborna komisija u Trsteniku proglasila listu Maria Spasića

Podeli vest

Opštinska izborna komisija u Trsteniku proglasila je izbornu listu Maria Spasića, generalnog sekretara Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost, koju je predao za lokalne izbore u Opštini Trstenik

Listu čine profesori u visokom i ostalim nivoima obrazovanja, lekari, medicinsko osoblje i radnici u zdravstvenim ustanovama, uspešni privrednici, penzioneri, predstavnici mladih, radnici Pošte, poljoprivrednici i obični, pošteni ljudi koji nisu kompromitovani, niti su bili u političkim partijama.

Nakon provere ispunjenosti zakonskih uslova, izbornoj listi Grupe građana "Mario Spasić-Uvek za rodni kraj" dodeljen je redni broj 3. na glasačkom listiću na izborima za odbornike Skupštine Opštine Trstenik.

Mario Spasić prvi je i do sada jedini učesnik na lokalnim izborima koji izlazi pod svojim imenom i prezimenom kao kandidat za predsednika Opštine Trstenik i koji je odmah na dan raspisivanja izbora 4. marta objavio svoj Program koji obiluje razvojnim poduhvatima sa, kako je rekao, "ciljem da Opština Trstenik bude najuspešnija opština u Republici Srbiji", što je razrađeno kroz 15 sasvim realnih poglavlja.

ČETVORKA IZNAD CENZUSA NA KLADIONICAMA! SNS ubedljiv, sledi SPS, prate ih samo još DVE LISTE!

Da podsetimo, Mario Spasić je od 2005. godine generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost, od 2015. godine obavlja dužnost glavnog koordinatora i člana državnog Antikorupcijskog tela za borbu protiv korupcije u zdravstvenom sistemu i to kao nestranačka ličnost.

Spasić je takođe bio i član Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Republike Srbije, član državne Radne grupe za izradu antikorupcijskog zakona, a bavio se i omladinskom politikom i studentskim organizovanjem, kroz učešće u međunarodnim projektima koje je finansirala Evropska unija. Aktivan je u nevladinom sektoru od 2000. godine i dobar poznavalac društveno-političkih prilika. Učesnik je mnogih međunarodnih konferencija, treninga i obuka iz oblasti bezbednosti, ljudskih prava i organizovanog kriminala, zaštite zivotne sredine i održivog razvoja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Transparentnost: APEL GRAĐANIMA OBAVEZNO DA IZAĐU NA IZBORE
Politika

Transparentnost: APEL GRAĐANIMA OBAVEZNO DA IZAĐU NA IZBORE

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost apeluje na deo opozicije, koji i dalje čvrsto stoji na stanovištu da bojkotuje predstojeće izbore, da od bojkota odustane i tako pokaže političku odgovornost i profesionalizam u poslu kojim se bave. Ujedno, pozivaju se birači obavezno da izađu na izbore i ne bojkotuju.

07.05.2020

11:49

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija