• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.05.2020

11:09 >> 12:47

DOK SAM JA PREDSEDNIK, SRBIJA ĆE BITI POŠTOVANA! Vučić: Rukovodim se interesima naše zemlje, ali imam i svoj ponos!  (VIDEO)

Politika

DOK SAM JA PREDSEDNIK, SRBIJA ĆE BITI POŠTOVANA! Vučić: Rukovodim se interesima naše zemlje, ali imam i svoj ponos! (VIDEO)

Podeli vest

Premijer Mađarske Viktor Orban stigao je danas u posetu Beogradu gde se sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem

 

Vučić je rekao da su odnosi Srbije i Mađarske najbolji u savremenoj istoriji i dodao da su najbolji i kada su u pitanju politički, ali i ekonomski odnosi.

- Zahvalan sam premijeru Orbanu što je imao želju da i pre nekoliko godina krenemo u borbu sa vetrenjačama i izuzetno sam srećan što danas imamo izuzetno dobre odnose - rekao je Vučić.

Istakao je da ekonomski odnosi nikada nisu bili razvijeniji.

Kako kaže, Mađarska je za Srbijeu treći partner na nivou EU.

- Imamo odličnu saradnju i zahvalan sam na svim investicijama koje su stigle u Srbiju, a posebno na činjenici da su zainteresovani da ulažu na celoj teritoriji Srbije. Tako da ćemo uskoro moći da vidimo izuzetnu kompaniju u Arilju - rekao je Vučić.

Kako kaže, posebno je zamolio za podršu na EU putu Srbije.

- Zahvalni smo i gospodinu Verheju koji mnogo pomaže Srbiji, ali sam zamolio i za još veću podršku Srbiji, iako su nas i do sada podržavali - rekao je Vučić.

Istakao je da uvek razmišljaju šta da kažu, poštuju prava nacionalnih manjina i dodaje da su uvek tu da kažu dobre reči za našu zemlju.

- Uvereni smo da ćemo uz njihovu pomoć uspeti da osiguramo sigurnu evropsku budućnost za našu zemlju - rekao je Vučić.

 

Vučić je rekao da je mađarski narod u Srbiji most našeg iskrenog prijateljstva i dodao da veruje da će to zauvek tako i biti.

- Želimo da iskažemo zahvalnost u toku borbe sa kovidom-19, u trenucima kada nije stizala pomoć sa mnogih strana. Posebno u savetima kako da dođemo do robe, medicinskog materijala i uređaja - rekao je Vučić i dodao da ga je obavestio o svemu što se zbiva u regionu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Vlade Mađarske @orbanviktor.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on May 15, 2020 at 2:50am PDT

 

Kako kaže, zamolio je za razumevanje Mađarske, i dodaje da je zahvalan što su se trudili da uvek razumeju i srpske stavove i da nam pomognu i budu zajedno sa nama.

Niko nije Srbiju tako dobro razumeo kao naši Mađarski prijatelji, po pitanjima od nacionalnog značaja"

Ističe da su razgovarali i o saradnji iz oblasti sporta i kulture.

- Uvek razgovaramo kako i na koji način da zajednični istupamo, i kako da neke od naših kompanija zajednički istupaju - rekao je Vučić i dodao da su razgovarali i o izgradnji pruge Beograd-Budimpešta.

Ističe da polažu mnogo nade i jedni i drugi u dobre odnose i u budućnosti između dve zemlje.

Hvala za izuzetne bilateralne odnose, a posao svih u budućnosti biće da čuvaju te odnose i da brinu o njima

Vučić je čestitao Mađarskoj na uspešnoj borbi sa koronavirusom, kao i ekonosmkim rezultatima. Dodao je da očekuje prijateljsku utakmicu u borbi ko će imati najveći ekonomski rast.

Odgovrajući na pitanja novinara, Vučić je rekao da njega ne interesuje da li će neko da ga kritikuje ili hvali, i dodaje da želi da pita građane Srbije da li su dobili nešto loše od Mađarske i Viktora Orbana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Vlade Mađarske @orbanviktor.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on May 15, 2020 at 2:50am PDT

 

Zapitao je koliko zemalja znamo da je ulagalo više u Srbiju u poslednjim godinama od Mađarske.

- Ja se rukovodim interesima Srbije, a sa druge strane imam i svoj ponos. Ako hoćete da birate klimoglavce koji će da služe interesima nekih drugih, a ne sopstvenih. Dok sam ja predsednik Srbija će biti poštovana jer njena reč važi, a rukovodstvo će se rukovoditi interesima građana Srbije - rekao je Vučić.

Na odvojenom sastanku, razgovaraju ministar finansija Siniša Mali i mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

Foto: Tanjug

Premijer Mađarske Viktor Orban sleteo je na aerodrom “Nikola Tesla” oko 10.30.

Orbana je na aerodromu dočekala ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Premijer Mađarske Viktor Orban, koji će se danas u Beogradu sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, sleteo je na aerodrom “Nikola Tesla” oko 10.30.

Predsednik Srbije i mađarski premijer obratiće se medijima nakon sastanka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sale

pre 3 godine

dobro dosao! madarska je vazan, jako vazan komsija

Lepak

pre 3 godine

Potpuno je jasno zasto se Madjari guraju uz Srbiju ali trenutno to i nama odgovara. Istina je da smo trenutno jako dobri nazovi `prijatelji` i to nije politicka kurtoazija. Interes Madjara je pre svega ekonomske prirode, tj. pristup Evroazijskom trzistu ciji je Srbija clan i ciji razvoj tek krece ali i drzanje otvorenih vrata za moguci spas odrzavanjem dobrih odnosa sa Rusijom i Kinom u slucaju stvaranja nove svetske i bezbednosne politike u kojoj po obicaju najvise mogu da stradaju manje drzave. Do okretanja Madjarske prema Srbiji doslo je jos ranije zahvaljujuci pravovremenoj viziji Orbana a kao posledica bliske politike Rusije a narocito Kine prema Srbiji jer Madjari vec duze vremena ratuju sa EU oko mnogih losih resenja i prica nije naivna. Medjutim, Ruse a narocito Kineze ne zanima previse Madjarska kao clanica EU i zato je Srbija prva stanica za udvaranje. Od ove zenske ce Madjari ipak tesko proci do onih iz `Spic` klase tako da se Srbi naviknite na Madjarsko udvaranje i prisustvo. Pljuste `poljupci` na sve strane...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija