• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

16.05.2020

22:19

POTPUNO OBESMIŠLJENA POLITIKA SAVEZA ZA SRBIJU! Hrvatska rasturila Đilasovu politiku!

Politika

POTPUNO OBESMIŠLJENA POLITIKA SAVEZA ZA SRBIJU! Hrvatska rasturila Đilasovu politiku!

Podeli vest

Premijer Hrvatske Andrej Plenković objavio da će u ovoj zemlji izbori biti održani krajem juna ili početkom jula. Tako je razbijen 'argument' SZS da se izbori u Srbiji zbog korone moraju odložiti za septembar

Politika Saveza za Srbiju tajkuna Dragana Đilasa, čiji je glavni zahtev da se redovni parlamentarni izbori u Srbiji odlože za septembar, doživela je potpuni fijasko juče posle objavljivanja vesti da će se vanredni izbori u Hrvatskoj održati krajem juna ili početkom jula.

Tako je, naime, pao u vodu 'argument' đilasovaca, koji su nedeljama tvrdili da se nigde u Evropi neće održavati izbori sve dok je u toku pandemija korone. Pritom, u Hrvatskoj se održavaju vanredni, prevremeni izbori (redovni termin im je tek u oktobru), a u Srbiji su na dnevnom redu redovni izbori, koje je po zakonu nemoguće odložiti!

Šta će reći Fajonova

Premijer Hrvatske Andrej Plenković saopštio je juče da će se izbori održati krajem juna ili početkom jula, bez obzira na još prisutnu epidemiju koronavirusa.

Hrvatski premijer Plenković naveo je da će izbori u Hrvatskoj biti održani između 21. juna i 12. jula.

- Mi smo u izbornoj godini, sve je redovno, a normalna je praksa da većina bira trenutak kada se ide na izbore. Sabor će biti raspušten u ponedeljak. Smatramo da je trenutak primeren, da je epidemiološka slika takva i da ćemo uz odgovorno ponašanje biti u prilici da organizujemo izbore u ustavnom roku. To može biti 21. juna, 28. juna, 5. ili 12. jula - rekao je Plenković.

Ovakva odluka zvaničnog Zagreba nije ni najmanje začudila Brisel, niti je izazvala bilo kakvu negativnu reakciju evropskih predstavnika.

SZS nastavlja da vrti istu ploču

Savez za Srbiju poručio je u petak da za njih 'nema izbora 21. juna jer su oni lažni'!?!

- Rezultate tih izbora nećemo priznati, kao ni vlast koja će biti formirana na osnovu njih. Izbori su neslobodni i predstavljaju rušenje pravnog poretka, zbog epidemije ugrožavaju zdravlje cele nacije... - naveli su iz SZS.

Time je praktično đilasovcima iz ruke izbijen i poslednji argument u borbi da se mimo Ustava i zakona pomere izbori u Srbiji! Oni su prethodno pisali čak i poslanici Evropskog parlamenta Tanji Fajon, tražeći od nje da utiče na vlasti u Beogradu da se izbori pomere za septembar!

Komentarišući sve ovo, potpredsednik SNS Milenko Jovanov zapitao se na društvenim mrežama kako je moguće da EU ne smetaju izbori u Hrvatskoj, a da naša opozicija istovremeno računa na njihovu svesrdnu pomoć.

"Au! Izbori u junu, ili julu?! I to u državi članici EU!? A jeste li se konsultovali sa Tanjom Fajon? Ako niste, pa sazna...", napisao je Jovanov ironično na Tviteru.

Bez plana i programa

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je srpska opozicija "fatalno nespremna za izbore".

- Nemaju resurse za kampanju, nemaju kandidate, plan i program i zato koriste koronavirus kao alibi priču za odlaganje izbora. Njihov odnos prema koronavirusu je krajnje nedosledan. Kršili su policijski čas uveden zbog virusa kad im je trebalo da protestuju po ulicama. A sada je navodno problem epidemija iako je ona trenutno pod punom kontrolom. Korona je samo izgovor za njihovu suštinsku organizaciono-političku slabost - kaže Vuk Stanković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Fikus

pre 3 godine

Ne treba naručeno i PLAĆENO oglašavanje Tanje Fajon izjednačavati sa zvaničnim stavom EU jer EP i EK, kao vrhovne institucije, nisu donele ni jedan zvanično razmatran i usvojen dokument o svemu što se objavljuje kao njihov stav i reakcije. Đilas je potkupio Tanju Fajon i još par ćata iz EK koji ne predstavljaju velidan stav te institucije koja ima 750 poslanika. Uostalom, istu tu Tanju Fajon ni u Sloveniji niko niti ceni niti zarezuje - od novinara izveštača iz Brisela na volšeban način stigla je do mesta u EK. Dovoljno je uporediti njihova saopštenja i ono što Đilas priča pa da se svako uveri da je u pitanju isti rečnik, iste fraze, isti zaključci, iste optužbe ... Džaba im je, Điki je bacio silne pare u vetar ...

Rade

pre 3 godine

U Srbiji mogu izbori da se odlažu i u narednih sto godina i đilas lopov ni tada ne bi mogao da dobije glasove od građana. I on to zna, a zna da znamo i mi! A ove njegove priče su samo priče zbog priča! Lopov, muti vodu da bi mogao i dalje da krade!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija