• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.05.2020

12:36

NA IVICI SMO BRATOUBILAČKOG RATA! Dramatično upozorenje ministra spoljnih poslova zbog dešavanja u Crnoj Gori!

Politika

NA IVICI SMO BRATOUBILAČKOG RATA! Dramatično upozorenje ministra spoljnih poslova zbog dešavanja u Crnoj Gori!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izrazio je danas zabrinutost zbog dešavanja u Crnoj Gori i ocenio da su tenzije skoro dovele do početka bratoubilačkog rata između Srba i Crnogoraca

Dačić je kazao da do sada nije zabaleženo da se u nekoj zemlji hapsi vladika Srpske pravoslavne crkve, preneo je Tanjug.

- Prvi put dolazimo u situaciju da maltene počinje bratubilački rat između Srba i Crnogoraca ma kako se ko zvao. Zamislite da mi sada hapsimo muftije ili biskupe - rekao je Dačić za TV Prva, komentarišući dešavanja u Crnoj Gori posle hapšenja vladike SPC Joanikija i sveštenika koji su noćas pušteni iz pritvora.

MILOGORCI BEZ SRAMA NASTAVLJAJU PROGON SPC! Državno tužilaštvo, ipak, podnelo optužnicu protiv vladike i sveštenstva!

Posle puštanja iz pritvora, episkop Joanikije je poručio da je crnogorska vlast zaratila sa Njegošem, a sad i sa Svetim Vasilijem.

Foto: printscreen

Episkop budmiljansko-nikšićki Joanikije i sveštenici Srpske pravoslavne crkve Slobodan Jokić, Danilo Zirojević, Željko Rojević, Ostoja Knežević, Mirko Vukotić, Vasilije Brborić, Dragan Krušić i Nikola Marojević pušteni su oko ponoći na slobodu.

Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću noćas je donelo odluku da se Joanikije i sveštenicima SPC ne produži pritvor.

MANDIĆ POSLE PUŠTANJA VLADIKE JOANIKIJA NA SLOBODU: Kriza nije rešena, narod želi da se LITIJE NASTAVE!

Episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju bilo je određeno zadržavanje do 72 sata zbog litije koja je održana na dan Svetog Vasilija Ostroškog u gradu pod Trebjesom, a zbog, kako je obrazloženo, kršenja mera za suzbijanje virusa korona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragi

pre 3 godine

Pa ministre, zar nije vaša obaveza da kažete, hoće li Srbija braniti, ako treba i oružjem, svoj narod u Crnoj Gori? Siti smo žalopojki i naricanja. Da li hoćete da nam se opet desi Jasenovac? Prestanite da izigravate mirotvorce, u vrijeme kad se sprema još jedan pogrom i progon srpskog naroda? Crna Gora je članica NATO-a...pa šta? Lupite jednom šakom o sto, da Đukanović konačno shvati, da je dosta bilo.

ponosanS

pre 3 godine

Tako to biva kad se covek odmetne od korena, vere i nacije. Nije Milo udario na Njegosa i Svetog Vasilija, nedostizni su oni Milu, oni su na nebu a Milo stotinama milja pod zemljom. Milo se sjedinio sa satanom pa je na Hrista i Krst udario, pomislo milogorac da narod u crkvu ide iz navike, da posti i pricescuje se reda radi, nezna sotona sa znaci cista vera, cista ljubav, jer da zna ne bi bio satan vec Andjeo. Milu je lukavi, necastivi, nekrstivi pod nos podturio ono sto Milo obozava, evrice i dolare, pa se Milo uobrazio da je svemoguc, da je veci od pape, patrijarha i Hrista. Nezna milogorac da ja danas ne zalim njega ni vladike, vladike i svestenike cuva Gospod, ja danas zalim potomke milogoraca koji na Hrista udarise. Zalim ih jer smo od istog korena i zalim ih jer znam da im je Milo kupio nepovratnu kartu za pakao. Boze moj, kako si mene izbavio iz celjusti zla, izbavi sav narod pravoslavni, stradalni i proganjani. Ovo je ostvarenje onog prorocanstva koje rece da ce ceo svet udariti na jedan slavni narod i tu je i kraj ovom i ovakvom svetu. U C.Gori se ne brani SPC vec Hrist i Krst, vera istinita pravoslavna.

Beny Hil

pre 3 godine

Dosta su Srbi u istoriji međusobno ratovali. Krajnje je vreme da u NATO-u počnu unutrašnji sukobi!

Sramno

pre 3 godine

Sram vas bilo tako vam bog vrace ko sto istinu pricate ,ostace vama samo Beogradski pasaluk!

AMatić

pre 3 godine

Za milogorce je najeća kazna zatvaranje granice sa Crnom Gorom iz bezbednosnih razloga, srbi su ugroženi a i turisti iz Srbije koji hrle da letuju u Crnu Goru bolje rečeno u Crnu Moru. Zato bi bilo najbolje za srpske turiste da promene distinaciju svog godišnjeg odmora pre nego što budu uzeti kao taoci u Crnoj Gori. Đukanović je spreman na sve. Ovaj komentar nije zastrašivanje naših građana već već upozorenje koje svakog časa može da bude stvarnost.

GOGLOTA SRPSKE CRKVE U CRNOJ GORI! Amfilohije i Joanikije poručili: Zaustavite javnu i pravnu šikanu sveštenstva, monaštva i vernog naroda!
Balkan

GOGLOTA SRPSKE CRKVE U CRNOJ GORI! Amfilohije i Joanikije poručili: Zaustavite javnu i pravnu šikanu sveštenstva, monaštva i vernog naroda!

Arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, vladika Joanikije i Pravni savet MCP poručili su u zajedničkom saopštenju da će preduzeti mere da se, zbog budućih slučajeva, neodložno poništi neustavna i nezakonita odredba Naredbe za preduzimanje privremenih mera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog korona virusa

11.05.2020

11:47

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija