• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Tanjug/Informer

22.05.2020

14:09

SAZNAJEMO! SUDIJE USTAVNOG SUDA JEDNOGLASNO DONELE ODLUKU: Vanredno stanje uvedeno u skladu sa Ustavom!

Politika

SAZNAJEMO! SUDIJE USTAVNOG SUDA JEDNOGLASNO DONELE ODLUKU: Vanredno stanje uvedeno u skladu sa Ustavom!

Podeli vest

Ustavni sud odbacio je inicijative za proglašenje vanrednog stanja neustavnim, a kako Informer saznaje, odluka je doneta jednoglasno - svih osam sudija glasalo je da se ove inicijative odbace

Odmah nakon uvođenja vanrednog stanja 15. marta žuti tajkun Dragan Đilas i pojedini opozicionari na sav glas su ustali protiv vlasti u Srbiji i "trubili" danima da pri toj odluci nije poštovan najviši akt naše zemlje.

Podsećamo, kako Narodna skupština nije bila u mogućnosti da se sastane, tu odluku su zajednički doneli predsednik Srbije, predsednica parlament i premijerka.

Đilas i njegovi sledbenici potom su se obratili i Ustavnom sudu, koji je sada presudio.

Ovo je još jedan primer kako đilasovci politikom "frke i buke" pokušavaju da obmanu građane Srbije i okrenu ih protiv vlasti koja se sve vreme borila da sačuva živote ljudi tokom strašne epidemije koronavirusa.

 

Uskoro opširnije na informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vlado

pre 3 godine

To samo pokazuje koliko su nepismeni podnosioci inicijative za ocenu ustavnosti a nažalost takvi bi hteli da vode državu?! Svakome, ko je završio osnovnu školu, je jasan član 200 Ustava Republike Srbije.

Fikus

pre 3 godine

To je svaki obrazovan i školovan čovek u Srbiji mogao da zaključi i bez Ustavnog suda tako da je ova odluka samo formalnost. Uostalom, ne treba mnogo pameti da bi se zaključilo da su Đilas i ostali to odlično znali ali njima je do Ustava i zakona stalo koliko do lanjskog snega jer je njima jedini cilj halabuka i laži.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17