• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

25.05.2020

20:53

DAČIĆ O NAJNOVIJOJ ODLUCI MILOVOG REŽIMA: Crnogorska vlast zapravo kaže da joj ne trebaju turisti iz Srbije, povlače poteze na sopstvenu štetu! MI SVOJ STAV NE MENJAMO!

Politika

DAČIĆ O NAJNOVIJOJ ODLUCI MILOVOG REŽIMA: Crnogorska vlast zapravo kaže da joj ne trebaju turisti iz Srbije, povlače poteze na sopstvenu štetu! MI SVOJ STAV NE MENJAMO!

Podeli vest

Potez vlasti u Podgorici da zatvori granicu za državljane Srbije je smešan i besmislen čin, međutim, ima svoje posledice ali koje su direktno i isključivo štetne po građane Crne Gore, poručuje u izjavi za Blic šef diplomatije Ivica Dačić

Srpski šef diplomatije, komentarišući potez koji su crnogorske vlasti objavile danas popodne, kaže da vlada Mila Đukanovića „namerno nije stavila Srbiju na listu država čiji građani mogu slobodno da uđu na prostor Crne Gore“.

- To pokazuje njihov odnos prema Srbiji. Ako građani Srbije mogu slobodno u Mađarsku, Grčku, Bugarsku, zašto ne bi mogli i u Crnu Goru? Zaista smešno i pokazuje do kog je nivoa došla državna politika Crne Gore. Oni povlače poteze koji su na sopstvenu štetu i koji su porazni za njihove građane – ističe Dačić.

Kako dodaje, crnogorska vlast je zapravo rekla "ne trebaju nam turisti iz Srbije".

- A koje će onda turiste imati? Crnogorska vlast je time poslala i poruku gde treba da idu naši građani kao turisti i gde da ostave svoje pare – poručuje srpski šef diplomatije.

CRNOGORSKI FAŠIZAM! Zabranili Srbima ulaz u zemlju iako se Srbija bolje izborila sa koronom od čitave EU!

 

 

Na pitanje koje on razloge vidi kao presudne za ovakvu odluku Podgorice, Dačić kaže da su to svakako politički razlozi.

- Kada je o nama reč, mi smo doneli odluku o otvaranju granica i građani Crne Gore mogu nesmetano da uđu u Srbiju bez problema i ograničenja. To je odnos Srbije, a eto kakav je odnos Crne Gore. Oni sve gledaju kroz problem koji imaju sa Srpskom crkvom, odnosno Mitropolijom i što se toliko naroda deklariše kao Srbi ili vernici SPC. Jednostavno, očito imaju problem sa srpskim narodom – ističe Dačić.

Prema njegovim rečima, Srbija za sada neće upućivati protestnu notu Crnoj Gori.

- Umesto da se trude da privuku turiste oni neće da puste slobodan protok ljudi. Ne znam šta građani Crne Gore o svemu ovome misle, posebno oni na primorju. I posle ovog smešnog poteza vlasti u Podgorici mi ostajemo pri našoj odluci da građani Crne Gore mogu u Srbiju – zaključuje šef diplomatije.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
DEDA RAKA

pre 3 godine

Pod hitno otkazato besplano studiranje "crnogorske omlatine" u srpskim fakultetima dok se ne dovedu pameti ! Otkazati sve isporuke prehrambenih artikala i otkazati letovanja i Montenegrisimusu .

Ratko

pre 3 godine

e pa gospodo vreme je da im ne izvozimo vise nista kad To zele dobice .Stegnite ono ako imate pa to uradite

NIKOLAKRAJINALONDON

pre 3 godine

A zasto nas toliko brine sta ce i kako ce oni bez turista iz Srbije? To mi vise lici na nase jadikovanje jer necemo moci tamo, nego sto oni zale za nasim turistima. Dokle vise tako od nas?

Sara

pre 3 godine

Oni sami znaju da vise nece biti takvog turizma kakav je dosad bio,ne samo Srbi vec i Rusi izbegavaju letvanje u CG ,, a sta se Srba neverujem da ce iko vise tamo ,ima se gdje ( Grcka , Italia, Spanija)

Penzioner

pre 3 godine

Sada je bar sve jasno kao dan , sto se tice rezima i vladajuce "elite" u Crnoj Gori !!! Takodje sada ili bar uskoro ce se videti i sta o "ovim zabranama za Srbiju i njene gradjane" misli NAROD Crne Gore !!!!! E to da se saceka, pa onda odreagovati na adekvatan i brutalan nacin, a SRBIJA to moze !!!!

Sava

pre 3 godine

Braco SRBI , uzmite crni flomaster i PRECRTAJTE C.GORU kao opciju za letovanje , imamo nasu prelepu SRBIJU , a tu su i BRACA GRCI !!!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija