• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.05.2020

23:35

ZAMERA NAM DOBRE ODNOSE SA RUSIJOM I KINOM! Han: Srbija će ući u EU samo ako to zasluži!

Politika

ZAMERA NAM DOBRE ODNOSE SA RUSIJOM I KINOM! Han: Srbija će ući u EU samo ako to zasluži!

Podeli vest

Evropski komesar za budžet i administraciju Johanes Han indirektno je poručio da će Srbija moći da uđe u Evropsku uniju samo ako to zasluži promenom svoje spoljne politike!?!

On je objasnio da je integracija zemalja Zapadnog Balkana u EU proces koji se, pre svega, zasniva na zaslugama, čime je indirektno aludirao na to da Srbija mora svoju politiku da usaglasi sa politikom EU i revidira odnos prema Rusiji i Kini.

Miloš Vučević SNS

Srbija se raduje ako će EU umeti da ceni kako je ko napredovao na svom putu ka EU. Mi smo učinili mnogo. Pogotovo na uspostavljanju stabilnosti u regionu. Samo se nadamo da će metodologija ocenjivanja onog što je urađeno biti ista za sve.

- Zapadni Balkan pripada Evropi i napori zemalja u tom regionu biće prepoznati i priznati. Integracija u EU jeste proces koji se zasniva na zaslugama i kao takav je u istinskom interesu EU. Tu se, zapravo, radi o izvozu stabilnosti umesto uvoza nestabilnosti - rekao je Han.

Komentarišući Hanov stav, analitičar Stevica Deđanski smatra da Srbija treba da usvaja sve iz EU što je u njenom interesu.
- Put u EU nije upitan i Srbija nikad otvorenije i napornije nije radila ne bi li što pre postala članica ovog saveza. To, sa druge strane, nikako ne sme i ne treba da utiče na naš odnos sa Rusijom i Kinom, zemljama koje su proteklih decenija u više navrata pokazale da su istinski prijatelji Srbije, a naročito sada tokom pandemije. Bez njihove pomoći i podrške u teškim vremenima ne bismo uspeli da se ovako efikasno izborimo sa svim nedaćama koje je ovaj virus sa sobom doneo - naglašava Deđanski, dodajući da kod njega ipak postoji strah da kriterijumi za pristup EU neće biti jednaki za sve zemlje Zapadnog Balkana.

 

CRNOGORSKI FAŠIZAM! Zabranili Srbima ulaz u zemlju iako se Srbija bolje izborila sa koronom od čitave EU!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rajko

pre 3 godine

Doci ce vreme da EU podnese molbu Srbiji da im se pridruzi

DEDA RAKA

pre 3 godine

Prijatelju pružam ruku, a neprijatalju pesnicu _ zato vežbam desnicu ! Ko ne razume - baš mi je žao !

SRBIJO, OPREZ! PARIZ I BERLIN OTIMAJU KORMILO GRENELU, TRAŽE BRZO REŠENJE ZA KiM?! Evo šta se krije iza pisma ministara dve vodeće zemlje EU i da li će biti pomaka u dijalogu Beograda i Prištine!
Politika

SRBIJO, OPREZ! PARIZ I BERLIN OTIMAJU KORMILO GRENELU, TRAŽE BRZO REŠENJE ZA KiM?! Evo šta se krije iza pisma ministara dve vodeće zemlje EU i da li će biti pomaka u dijalogu Beograda i Prištine!

Pismo ministara spoljnih poslova Nemačke i Francuske, kojim se pozvaju na hitno obnavljanje dijaloga Beograda i Prištine radi postizanja pravno obavezujućeg sporazuma, u vreme kada je u Prištini u toku institucionalna kriza, a Srbiji predstoje izbori nije ništa drugo do simulacija želje za ozbiljnim razgovorima i pokušaj Evrope da drži tempo sa SAD, ocenili su Tanjuguovi sagovornici

24.05.2020

19:47

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija