• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/rts.rs

26.05.2020

13:59

NEĆU S LAJČAKOM, JER NIJE PRIZNAO KOSOVO! Tači napao Kurtija: VREME JE DA SE ON I NJEGOVA VLADA SUOČE S PRAVDOM!

Politika

NEĆU S LAJČAKOM, JER NIJE PRIZNAO KOSOVO! Tači napao Kurtija: VREME JE DA SE ON I NJEGOVA VLADA SUOČE S PRAVDOM!

Podeli vest

Predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači izjavio je da neće da učestvuje u dijalogu Beograda i Prištine ako ga bude vodio evropski izaslanik Miroslav Lajčak, dodajući da ima potpuno poverenje u američko vođstvo

 

- Lično ću se kao predsednik odazvati pozivima na samite koje bi vodili Merkel, Makron itd. Ali nemam volje da učestvujem u pregovaračkom procesu koji vodi Lajčak - rekao je Hašim Tači.

Istakao je da "ima potpuno poverenje u američko rukovođenje", koje će po njemu "uspešno da zaključi dijalog".

- Bez vodeće uloge Sjedinjenih Država, nema faktora koji te stvari pokreće. Svaka volja EU u tom pogledu je ohrabrujuća. Ali lično nisam u kontaktu sa Lajčakom i ne znam koliko su pregovori Lajčak-Kurti-Borelj odmakli. Pred nama su dva pregovarača koji dolaze iz zemalja koje nisu priznale Kosovo - rekao je Tači.

Lajčak je od kako je imenovan za izalsanika EU za dijalog više puta razgovarao sa odlazećim premijerom u Prištini Aljbinom Kurtijem.

Tači je danas ponovio da je došlo vreme da se Kurti i, kako je naveo, njegova grupa suoče sa pravdom.

- Pre nego što razmisli o narednim koracima, Kurti i njegova grupa suočiće se sa pravdom. I on i drugi oko njega su ovih meseci prekršili i ustav i zakone - dodao je Tači.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
jos jači razlog

pre 3 godine

nemojte ni vi Srbi s Tačijem jer je oteo Kosovo

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija