• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DAKIĆ B. VUKČEVIĆ

28.05.2020

23:00

BESNI NOVI RAT U VRHU SRPSKE OPOZICIJE! Boško: Sergej, Boris i Živković su izdajnici!

Politika

BESNI NOVI RAT U VRHU SRPSKE OPOZICIJE! Boško: Sergej, Boris i Živković su izdajnici!

Podeli vest

Lideri SDS, PSG i NS odlučili da izađu na lokalne izbore na Vračaru, zbog čega su se našli na meti napada predsednika Dveri

Lider Dveri Boško Obradović napao je Borisa Tadića, Sergeja Trifunovića i Zorana Živkovića zbog njihove odluke "da prekrše dogovor o bojkotu" i izađu na lokalne izbore na Vračaru.
Obradović je trojicu dojučerašnjih saboraca otvoreno osumnjičio za izdaju opozicije!?

Puj pike ne važi...

Odluku o zajedničkoj lokalnoj listi na Vračaru juče je obelodanio lider SDS, bivši predsednik Srbije Boris Tadić, koji je pokušao da objasni kako će ova koalicija bojkotovati parlamentarne izbore, ali da to pravilo neće važiti za lokalne.

Ne sviđa mi se Tadićev drugi film
Meni se ne sviđa Tadićeva najava da će se vratiti u nekom novom filmu. Jer ako se on svede na odbranu Vračara, to je neozbiljno

Boško Obradović, lider Dveri

- Socijaldemokratska stranka, Pokret slobodnih građana i Nova stranka izaći će zajedno 21. juna na izbore na opštini Vračar, a lista će se zvati "Oslobodimo Vračar". SDS je odlučila da nastavi bojkot na republičkom nivou jer ne želimo da dajemo legitimitet ovoj vlasti, ali mi ne bojkotujemo lokalne izbore, jer bismo na taj način bojkotovali građane, budući da se na lokalu odlučuje o životnim stvarima. Istovremeno, parlamentarni izbori nisu odlučujući po pitanju vlasti u Srbiji, već su to predsednički. U "Sporazumu sa narodom" nigde nismo naveli da nećemo izaći na lokalne izbore - rekao je Tadić i najavio da su nove koalicije moguće i u drugim lokalnim sredinama.

Aris Movsesijan iz Nove stranke ocenio je da je opozicija sve slabija što se više deli, te da se taj fenomen mora prekinuti, a Pavle Grbović iz PSG dodao je da očekuju da "21. juna osvoje prvu malu pobedu".

Zbog ovoga su se novi koalicioni partneri našli na udaru lidera Dveri, koji kaže da su Tadić, Sergej i Živković prevarili birače.

MILENKO JOVANOV
POTPREDSEDNIK SNS

Budući da je Boško poznati siledžija, dok ne počne da ih bije, ne verujem mu da je ozbiljan.

- To je pomalo neozbiljno 25 dana pred izbore. Mi smo o tome razgovarali i ranije, ali smo tada zaključili da je politički princip važan. Ako smo potpisali ugovor sa narodom i ako smo se obavezali na bojkot, onda je važno da ostanete pri tome i da tako zaslužite poverenje građana - rekao je.

Obradović. On kaže da je bojkot najveći problem za vlast i da je to zato najbolji mogući način da se opozicija izbori za svoje principe.

- Meni se ne sviđa ta najava Borisa Tadića da će se vratiti u nekom novom filmu. Jer ako se taj film svede na odbranu Vračara, to je neozbiljno... Naivno je verovati da će te stranke uspeti da se izbore za neophodne promene i to dokazuje i iskustvo dosadašnje parlamentarne borbe opozicije. Ništa neće moći da dobiju, a izgubiće poverenje naroda - naglasio je Obradović.

S druge strane, sociološkinja Vesna Pešić na Tviteru je navela da bojkot ne može biti dugoročno rešenje.

DRAGAN ŠUTANOVAC
BIVŠI LIDER DS

Sve iznuđeni, taktički potezi. Velika šteta što se nije razmišljalo na vreme.

- Ja ne mogu da izdržim, hoću da glasam protiv Vučića. Bojkot ne može biti rešenje. To je lično pravo, lična odluka da ostanete kod kuće. Treba ohrabriti ljude da izađu primerom, izađi i glasaj protiv! - napisala je ona.

Hteli bi svi, ali ne smeju

Na drugoj strani, član Glavnog odbora Demokratske stranke Ivan Krstić upitao je u čemu je razlika između izlaska Paunovića i Zelenovića na lokalne izbore u Paraćinu i Šapcu i nove Tadićeve liste na Vračaru...

- Zašto osuđujete Borisa, Sergeja i Živkovića što izlaze na Vračaru, a podržavate Paunovića i Zelenovića - napisao je Krstić na Tviteru.

Politički analitičar Branko Radun kaže da ovaj sukob nije iznenađujući.

- Opozicija se podelila na one koji su za bojkot i one koji zagovaraju izlazak na izbore. U celoj toj kakofoniji, onaj deo koji je za bojkot se oseća izigrano. Svesni su da im izmiče tlo pod nogama i da cela ideja bojkota gubi svaki smisao - ističe Radun, dodajući da mu se čini da bi svi oni sada da izađu na izbore, ali ih u tome sprečava jaka retorika koju su koristili i ono malobrojno, ali tvrdo i izuzetno bučno, jezgro koje zagovara bojkot.
 

Đilasov bojkot totalno pukao

Do parlamentarnih izbora u Srbiji ostalo je još 25 dana, a svakoga dana po jedan od lidera opozicije odluči da otkaže poslušnost Draganu Đilasu i njegovoj ideji bojkota.
Đilasovska opozicija izlazi na izbore u Šapcu i Paraćinu, najavljena je evo lista za Vračar, a očekuje se da narednih dana bude formirana i lista dela opozicije za beogradski Stari grad, ali i neke gradove Srbije.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 3 godine

Pa iskreno, ne zna se ko je odvratniji! Dali ti Boškić ili oni? Mrtva trka u lažima, licemerju i cinizmu!

Bane

pre 3 godine

Bosko je u pravu, u opoziciji sve hoce da vladaju,trebate izabrati vodju u opoziciji, a ne svako je glavni za sebe.Necete imati nikakve rezultate, Zivkovic Tadic Sergej nemaju autoritet, zato da budu uz Obradovica i Djilas da bude uz Obradovica Nogo isto tako. Ovako je kao na estradi 300.pevaca po neko ima neki hit.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17