• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.05.2020

10:15

NIKO NE MOŽE DA NAS GAZI! Predsednik Vučić na Međunarodnom skupu "Svet posle koronavirusa": SRBIJA OSTAJE NA EVROPSKOM PUTU, ALI DRŽAĆEMO SE SVOJE SLOBODE! (VIDEO)

Politika

NIKO NE MOŽE DA NAS GAZI! Predsednik Vučić na Međunarodnom skupu "Svet posle koronavirusa": SRBIJA OSTAJE NA EVROPSKOM PUTU, ALI DRŽAĆEMO SE SVOJE SLOBODE! (VIDEO)

Podeli vest

U Beogradu se danas održava međunarodna konferencija "Svet posle koronavirusa", u okviru inicijative "Beogradski strateški dijalog", na kojoj je govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić

 

- Pred nama su izazovi kakve čovečanstvo nije videlo. Govorim o tim izazovima otvoreno, izvinjavam se ako će me neko napadati zbog ovih mojih reči. Kao što su me pre napadali pojedini, a onda ti isti citirali moje reči. Amerika je želela da bude svetionik ljudskih prava, ali i da ima najveću ulogu i bude lider u svetu tržišne ekonomije. A onda se dogodila promena i Kina je uletela u tu igru. Pola sveta se zatvara danas zato što ne mogu da izdrže tržišnu utakmicu. Sada se sve okrenulo - rekao je predsednik Srbije u uvodnom izlaganju.

Foto: Tanjug

 

On se osvrnuo na sve koji daju sebi za pravo da govore o KiM.

- Svi misle da imaju prava da govore o Kosovu i Metohiji, svi, a kada bismo mi njima nešto rekli o njihovim unutrašnjim dešavanjima, optužili bi nas da se mešamo u njihova unutrašnja pitanja. Nema ko nam nije rekao nešto o rešavanju kosovskog čvora. Moja krivica je u tome što nisam hteo da sakrijem prezir prema onima koji misle da smo mi otirač, koji misle da mogu da nas gaze. Pouka svega je da mi ostajemo na evropskom putu, ali držaćemo se svoje slobode. Radićemo i sa Kinom i sa Rusijom - naglasio je Vučić.

 

Predsednik je podvukao da je za Srbiju važno da razume sve što se dešava u svetu.

- Oko nas se stvari dramatičnom brzinom menjaju. Uspeli smo da prespavamo i devedesete i dvehiljadite. Moramo da nastavimo dalje, da se maknemo iz nečije senke. Važno je da pazimo šta govorimo, da radimo sve što možemo da ojačamo naš evropski put, ali moramo da snažimo naše odnose i sa SAD i sa NR Kinom i sad Ruskom Federacijom. Na regionalnom putu prioritet je otvaranje granica i dalje jačanje našeg privrednog uticaja. Na taj način najbolje možemo da pomognemo i našem narodu koji živi van granica države - rekao je predsednik Srbije.

 

SRBIJA 2025. - JAKA, USPEŠNA, ZAPOSLENA, SA VISOKIM PLATAMA I DOSTOJNIM PENZIJAMA! Pogledajte novi spot liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu" (VIDEO)


 

Foto: Tanjug

 

Na prvom panelu o geopolitičkim posledicama pandemije govoriće i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ambasadori Kine i Rusije, Čen Bo i Aleksandar Bocan Haračenko, saopštili su organizatori.

U drugom delu skupa, na temu "Ekonomija posle pandemije", reč će imati guverner Narodne banke Srbije Jorgovanaka Tabaković, predsednik PKS Marko Čadež, a među učesnicima biće i potpredsednik saveta stranih invesitora Dejan Turk.

Foto: Tanjug

Na temu "U susret drugom talasu?" govoriće predstavnici zdravstvene struke - lekari Predrag Kon, Darija Kisić Tepavčević, Srđa Jaković, Branimir Nestorović, šef kineskog tima lekara Pen Džićijang i predstavnik Balkanskog centra Svetske zdravstvene ogranizacije za Balkan Abebajehu Asefa Mengistua.

Šesta konferencija Fondacije BSD, kako dodaju organizatori, prilika je da zvaničnici Srbije, predstavnici diplomatskog kora, ekonomski i zdravstveni stručnjaci razmotre spektar izazova koje je pred čovečanstvo i Srbiju stavila pandemija koronavirusa, kao i da osvetle problem pandemije, čije su dugoročne posledice i dalje nepoznanica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mikaele

pre 3 godine

Konferencija, koja će biti posvećena analiziranju geopolitičkih, ekonomskih i zdravstvenih aspekata pandemije koronavirusa ima za veliki značaj kako će se strateški sagledati za predstojeći period na našim prostorima

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija