• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.05.2020

14:22

BOŠKO I OSTALI OSUMNJIČENI ODBILI DA ODGOVARAJU NA KONKRETNA PITANJA, sledi saslušanje oštećenih!

Politika

BOŠKO I OSTALI OSUMNJIČENI ODBILI DA ODGOVARAJU NA KONKRETNA PITANJA, sledi saslušanje oštećenih!

Podeli vest

Sva četvorica pokreta Dveri, na čelu sa njihovim liderom Boškom Obradovićem, negirala su krivicu za nasilničko ponašanje početkom maja ispred Skupštine Srbije, kada je došlo do verbalnog i fizičkog obračuna sa poslanikom SNS Marjanom Rističevićem. Takođe, sva četvorica su odbila da odgovaraju na konkretna pitanja tužioca, saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo, nakon završenog saslušanja četvorice članova Dveri

Kako je navedeno, protiv njih su podnete krivične prijave zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje zbog događaja koji su se desili 8. maja ispred Narodne skupštine, kada su "izvršili nasilje prema oštećenima narodnom poslaniku Marijanu Rističeviću i Ministru zdravlja RS Zlatiboru Lončaru, kao i prema drugim licima, kojom prilikom su oštećenom Marijanu Rističeviću naneli i povrede".

Navodi se da se Obradović nije pozvao na poslanički imunitet koji mu kao narodnom poslaniku pripada, kao i da je izjavio da nema smetnji za davanje iskaza i da će se u vezi imuniteta izjasniti ukoliko protiv njega bude pokrenut krivični postupak.

Foto: Tanjug

Tužilaštvo navodi da je i on, kao i ostali osumnjičeni, u svojoj odbrani negirao krivično delo koje mu je stavljeno na teret, navodeći da nije bilo fizičkog obračuna niti želje za fizičkim obračunom. Kazao je da je reč o političkom protestu od strane četvoro poslanika Dveri.

Kada je reč o ostalima osumnjičenima, oni su naveli da su tog dana prisustvovali skupu Pokreta „Dveri“ .

U saopštenju se navodi da su svi osumnjičeni su tokom saslušanja, a nakon iznošenja odbrane, odbili da odgovaraju na konkretna pitanja postupajućeg zamenika javnog tužioca.

- U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati oštećene i svedoke, zatim će doneti naredbu o veštačenju povreda koje je zadobio oštećeni, a preduzeće i druge radnje za koje smatra da su neophodne, kao i one koje eventualno predlože osumnjičeni, sve u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja i pravne kvalifikacije, nakon čega će tužilaštvo doneti konačnu odluku - piše u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
gago

pre 3 godine

Ako ima pravne drzave dobice po zakonu.Odavno je vreme za tako nesto.

Rajko

pre 3 godine

Narode evo primera kako vam sud ne sme nista. Bosko zna zakon i nece da odgovara na pitanja. Sta mu mogu. Sledite peimer i uzivajte.

Ja

pre 3 godine

Ajte ljudi budite objektivni. Prvo, optuzili ste coveka, proces tek poceo. Drugo na snimcima se vidi da Boska drzi obezbedjenje i da nije blizu Risticevica

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija