• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Srbija Danas

28.05.2020

19:17

BORIĆE SE ZA SRPSKE HEROJE! Kapetan Dragan: To je naljutilo samo ustaše i izdajnike!

Politika

BORIĆE SE ZA SRPSKE HEROJE! Kapetan Dragan: To je naljutilo samo ustaše i izdajnike!

Podeli vest

Tek što je izašao iz hrvatskog kazamata, Dragan Vasiljković, poznatiji po ratnom nadimku Kapetan Dragan, je već krenuo u akciju na više frontova, ali je i svojim izjavama izazvao buru u srpskoj javnosti

Čuveni Kep je najavio izlazak na republičke izbore koji će biti održani 21. juna, a za naš portal je rekao i za šta će se boriti ako uđe u Skupštinu i kome najviše smeta njegova borba.

Najava Kapetana Dragana da će lično garantovati puštanje na slobodu Milorada Ulemeka Legije i Zvezdana Jovanovića je podelila javnost, a Kep nam je pojasnio kome je najviše zasmetala ta izjava.

- Ta moja izjava je naljutila samo ustaše, izdajnike i zlotvore, što možete videti i iz medija. Ja uopšte nisam diskutovao niti razmatrao krivicu Zvezdana i Legije. Samo sam rekao da je nepošteno, nemoralno i nečasno da nekome bude otežavajuća okolnost to što je nosio srpsku uniformu i što je rizikovao svoj život za Srbiju. To su moralni standardi kojih se ja ne odričem - rekao je Vasiljković za portal SrbijaDanas.com.

Foto: Printscreen

Glavni cilj njegove kandidature na predstojećim izborima je upravo borba za prava Srba koji se nalaze u stranim zatvorima samo zato što su branili svoju zemlju.

- Ne sme više da se dogodi da neki Srbin bude uhapšen bilo gde u svetu bez dokaza, i to samo zato što je Srbin. A da se to u Srbiji uopšte ne zna! Verujem da će to svaki Srbin podržati, i ja sam obećao tim ljudima da ću uraditi sve što je u mojoj moći, a to je da budem njihov glas u Skupštini.

Kapetan Dragan je pojasnio da nije u pitanju politička stranka, kao i da on nema političkih ambicija, već ideju koju će, siguran je, podržati svaki Srbin.

Lista koju će predstavljati se zove "Dragan Vasiljković - Kapetan Dragan", a proslavljeni ratni komandant nam je objasnio i kako teče proces skupljanja potpisa, kao i koje su najveće prepreke u tom poslu.

Foto: Public

- Procedura je izuzetno kompleksna i teško je prikupiti potpise, pošto je sistem prilagođen ljudima i strankama koje imaju razvijenu infrastrukturu, što ja naravno ne mogu da imam. Ne zaboravite, bio sam u zatvoru trinaest i po godina, mesec dana u samoizolaciji, i tek nekih nedelju dana na slobodi, gde mogu da se šetam i pravim organizaciju od nule. Imamo stotinak kandidata na toj listi, puno dobrih i ispravnih ljudi, koje znam i kojima je stalo šta se dešava Srbima u Hrvatskoj, Srbima na Kosovu i u Crnoj Gori, Srbima u dijaspori.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rajko

pre 3 godine

U miru su za tebe su svi pametni gradjani ustase i izdajice jer zele da zive mirno. Trazi bre penziju i ako je dobijes skloni se negde i prozivi kao COVEK.

Rade

pre 3 godine

Leleeeeee,,, samo nam je još on falio, molim ga nemoj ništa da radi, neka ide tamo odakle je i došao. Uopšte nam ne traba, a nije nam ni pre trebao. Kakva fajda od njega, došao kada se zaratilo, otišao kada je prestao rat. Sigurno je nešto ućario nije bilo tek onako. Neka ide kući !!!!!!!!!!!!!

Rajko

pre 3 godine

Umes li ti nesto pametno da radis sem da lupetas o ratovima i kriminalu? Mani se i pusti nam decu da zive u miru a ne da se stvaraju kojekakve posleratne i kriminalne organizacije. Bice mi drago da nesto proizvedes i doprineses materijalno i finansijski ovoj zemlji. Pokazi narodu kako se stvara u miru.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija