• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/novimagazin.rs

29.05.2020

16:42

KO GOD NAM SE SUPROTSTAVI - SMENI, IZBACI, RAZREŠI! LIČNI INTERES NA PRVOM MESTU! Gazda Đilas i podanik Lutovac pokazali kako bi se ponašali kada bi došli na vlast!

Politika

KO GOD NAM SE SUPROTSTAVI - SMENI, IZBACI, RAZREŠI! LIČNI INTERES NA PRVOM MESTU! Gazda Đilas i podanik Lutovac pokazali kako bi se ponašali kada bi došli na vlast!

Podeli vest

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac i njegov gazda Dragan Đilas na najnovijem primeru u toj stranci pokazali su na koji način bi vodili državu jednog dana i kako bi se ponašali. Glavna parola bila bi im "Lični interes na prvom mestu". Sve ovo objasnila je narodna poslanica Demokratske stranke Nataša Vučković u autorskom tekstu za Novi magazin

- Zamislite ovakav slučaj: predsednik jedne države, može to da bude i Srbija, nezadovoljan je odlukama Ustavnog suda. Jako ga sekiraju njegove odluke kojima brane Ustav, a svestan je da ne može da ga raspusti jer je Skupština ta koja bira Ustavni sud. Ali onda dolazi do sjajne ideje – neće raspustiti sud, ali će sve sudije lišiti državljanstva i tako onda oni neće moći više da budu sudije jer je državljanstvo jedan od uslova za sudijsku funkciju.

Priznaćete ipak da je teško zamisliti ovakvo kršenje vladavine prava, Ustava, nezavisnosti sudstva, pa čak i u državi kakva je Srbija gde nas malo toga još može iznenaditi.

Međutim, na ovakvu ideju došao je, ni manje ni više, nego predsednik Demokratske stranke, Zoran Lutovac. On je, naime, vrlo nezadovoljan odlukama Statutarne komisije, stranačkog organa koga je izabrala Skupština, jednako kao što je izabrala i predsednika Lutovca. Statutarnu komisiju čine pravnici, članovi DS, čiji je zadatak da čuvaju Statut, da ga tumače i sprečavaju samovoljno ponašanje drugih organa stranke, uključujući i predsednika - piše Vučkovićeva.

KAKO TE, BRE, NIJE SRAMOTA, LICEMERU NAJSTRAŠNIJI! Đilas se hvali što je dao 100 evra u humanitarne svrhe, A U DŽEPU IMA MILIONE!

 

 

Zbog toga su se Lutovac i gazda Đilas dosetili da bi bilo najbolje da se iz spiska članstva izbriše sedam članova (od ukupno devet) Statutarne komisije. Ukoliko niko to ne spreči, to će se i dogoditi u subotu, 30. maja.

Na ovom primeru vidimo kako bi se ova dvojica žutih lidera ponašala kada bi (ne daj Bože) nekim čudom došli na vlast.

"Sve što nam se ne sviđa, promenićemo, ko nam ne ide "niz dlaku", razrešićemo ga" - glavni je motiv tajkunskog političara Đilasa i njegovog pulena Lutovca.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17