• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.05.2020

13:34

OVA SLIKA SVE POKAZUJE, SAD JE SVE JASNO! Srbija raste 5,1%, a Hrvatska svega 0,4%!

Politika

OVA SLIKA SVE POKAZUJE, SAD JE SVE JASNO! Srbija raste 5,1%, a Hrvatska svega 0,4%!

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da najnoviji podaci o rastu BDP-a govore o tome da je Srbija apsolutni lider u odnosu na zemlje regiona, kao što je Hrvatska, koja je u prvom kvartalu ove godine zabeležila najsporiji rast u poslednjih šest godina.

Mali je dodao da je Srbija ubedljivo prestigla ceo region, ali i da ima veći rast i od zemalja u Evropskoj uniji. To je, kako kaže, potvrda ispravne ekonomske politike predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Mali je pojasnio da je za razliku od Hrvatske, čiji je rast u prvom kvartalu iznosio svega 0,4%, Srbija u istom periodu imala privredni rast od čak 5,1%. 

Foto: Printscreen

- Naša zemlja je zauzela apsolutno lidersku poziciju u regionu, koju više niko ne može da ospori. U ovoj novonastaloj ekonomskoj situaciji, u kojoj se našao ceo svet, se pokazalo da smo mnogo otporniji nego neke druge zemlje, kao što je na primer Hrvatska. Dok je njihov privredni rast u prvom kvartalu iznosio svega 0,4%, naš rast je 5,1%. Njihovi ekonomski pokazatelji su već odredjeni period lošiji od naših, a ovi poslednji podaci govore o tome da je razlika izmedju nas veća nego ikada, odnosno da smo daleko uspešniji. To ne znači da treba da uživamo u ovoj pobedi, nego da radimo još više i marljivije nego ikada do sad, kako bismo ostali na liderskoj poziciji - rekao je ministar finansija.

On je dodao da Srbija kontinuirano ostvaruje bolje rezultate od Hrvatske, pa je tako u 2019. godini Srbija imala rast od 4,2%, dok je privredni rast Hrvatske bio 3%.

U poslednjem kvartalu iste godine Srbija je imala rast od čak 6,2%, dok je hrvatski privredni rast bio svega 2,5%.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Smrad

pre 3 godine

A to šta Hrvatska dobija 7,5 miljardi € nepovratno i još 12,5 miljardi u sledećih 7 godina ni reči.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija