• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

01.06.2020

14:39

EVO GA REŠENJE ZA PARKIRANJE U GRADU! Ovo je spas od loših vozača, valjda će sad biti manje "čukanja"! (VIDEO/FOTO)

Zanimljivosti

EVO GA REŠENJE ZA PARKIRANJE U GRADU! Ovo je spas od loših vozača, valjda će sad biti manje "čukanja"! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Sistem omogućava paralelno parkiranje, "glatku" vožnju kroz "problematične" situacije u gradovima sa velikim saobraćajnim gužvama

Protean360+ je sistem upravljanja budućnosti koji vozilima omogućava da se okreću 360 stepeni zahvaljujući tehnologiji integrisanoj u same točkove koja je povezana sa pogonom, sistemom upravljanja i vešanjem automobila.

Sistem omogućava paralelno parkiranje, "glatku" vožnju kroz "problematične" situacije u gradovima sa velikim saobraćajnim gužvama, kao i mnogo jednostavniji ulaz u vozilo, što može biti od koristi onima koji su prinuđeni da se kreću u invalidskim kolicima.

Foto: Protean

Funkcionalnost sistema se zasniva na okretanju točkova do ugla od 90 stepeni, koje kontroliše digitalna platforma koja podržava više opcija zanosvanih na veštačkoj inteligenciji i klaud servisima (autonomni EV senzori, digitalni ABS sistem, autonomna dijagnostika vozila, prikupljanje podataka o stanju saobraćajnica).

Protean360+ je prilagođen velikoj snazi agregata i visokom obrtnom momentu i predstavlja odličnu osnovu mobilnosti vozila budućnosti.

Foto: Protean

Ovo je, međutim, samo osnovni prototip, model koji predstavlja osnovu za dalju razradu, pa se pretpostavja da bi svoje mesto mogao da nađe kako u putničkim i teretnim vozilima kakva poznajemo, tako i u širokom spektru kako autonomnih, tako i vozila budućnosti koja će upravljati vozači.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mile

pre 3 godine

To je izvodljivo na autima sa samo elektricnim pogonom gde EL motor stoji na svakom tocku.Sa pogonom auta na klasicne motore benzin dizel postoji i menjac brzina i osovine koje prenose snagu do tocka.Homokineticki lezaj nemoze tako da se savije zbog osovine i tocka.

Token

pre 3 godine

Odlicno ljudi koji ne znaju da parkiraju auto ce konacno uspeti mada i to je tesko za njih kako volim te vozace ne razmisljaju da li ce moci neko od njih da izadje kad zagrade put drugim. ili kad se parkiraju u jednom potezu ukoso to su amateri koji misle da znaju da voze i kad vredjaju vozace koji se parkiraju iz 5 puta jer zele da ima dovoljno mesta da drugi parkiraju al sta ti vozaci znaju!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17