• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

02.06.2020

23:20

ŠOKANTNO OTKRIĆE FUNKCIONERA DEMOKRATSKOG FRONTA MILANA KNEŽEVIĆA! Tramp naterao Mila da oslobodi vladiku!

Politika

ŠOKANTNO OTKRIĆE FUNKCIONERA DEMOKRATSKOG FRONTA MILANA KNEŽEVIĆA! Tramp naterao Mila da oslobodi vladiku!

Podeli vest

Milan Knežević tvrdi da raspolaže dokazima da je Trampova administracija odigrala značajnu ulogu u puštanju na slobodu vladike Joanikija i sveštenika SPC

Funkcioner opozicionog Demokratskog fronta Milan Knežević tvrdi da je administracija Donalda Trampa naterala crnogorskog predsednika Mila Đukanovića da iz pritvora pusti vladiku Joanikija i sedmoricu sveštenika SPC!

Knežević kaže da ima pouzdane informacije koje dokazuju da je pritisak Trampove administracije imao ključnu ulogu u puštanju na slobodu episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija. On je priveden 13. maja i, sa ostalim sveštenicima, pušten je posle tri dana provedena u pritvoru.

Kontinuirani trend

Poslanik DF kaže da taj potez Trampove administracije predstavlja pozitivan trend na Balkanu.

- Prema informacijama kojima raspolažem, administracija Donalda Trampa odigrala je značajnu ulogu u puštanju na slobodu vladike Joanikija i sedmorice sveštenika. To predstavlja pozitivan i kontinuirani trend u njihovoj politici na Balkanu, dok je, za razliku od njih, EU toliko iscrpljena i oslabljena svojim narastajućim protivrečnostima da je u narednom periodu očekuju velika preispitivanja i neophodni restart. Plašim se da je EU izgubila trku na Balkanu sa SAD, Rusijom i Kinom, i da nakon okončanja pandemije koronavirusa u geopolitičkoj areni više ništa neće biti isto - rekao je Knežević.

Marinika zbog Trampa nije više "antifa"

Posle objave američkog predsednika Donalda Trampa da će, posle poslednjih nasilnih incidenata u SAD, sve takozvane antifa organizacije ubuduće smatrati terorističkim, potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić brže-bolje je reagovala. Ona je iz svoje biografije na Tviteru i Instagramu obrisala odrednicu "antifa", kojom se godinama ponosila. 

Prema njegovim rečima, vladika Joanikije je postao simbol otpora antipravoslavnom "Zakonu o slobodi veroispovesti".

- Ne isključujem mogućnost da će oni koji su jednom pokušali atentat na Joanikija taj zločinački naum želeti da ponove. Ipak, žrtva koju podnosi vladika Joanikije samo je hod pastirskom stazom podvižništva, jer kako je jednom rekao mitropolit Amfilohije: "I Hrist je bio u zatvoru" - podseća Knežević.

Komentarišući ove navode, portparol NSD Marko Kovačević kaže da nijedna normalna državna administracija ne može da gleda blagonaklono na hapšenje verskih poglavara i ugrožavanje verskih sloboda.

- Poznato je da SPC ima veoma dobru organizaciju u SAD, a znamo i da je komunikacija između Donalda Trampa i Vladimira Putina podignuta na veći nivo. Ako bi nastavila da se pojačava, to bi moglo da znači stabilnost na globalnom nivou, koja bi značila da ovakvo ponašanje Đukanovićevog režima, kakvo smo imali prilikom hapšenja vladike Joanikija, ne bi više bilo moguće. Nadajmo se da je puštanje vladike Joanikija jedan prilog toj tezi, jer bi to značilo da dolaze bolji dani po srpski narod - naglašava Kovačević.

Nova packa SAD

Glavni i odgovorni urednik portala "Borba" Dražen Živković smatra da je od Trampovog dolaska na vlast jasno da novi vetrovi duvaju na Balkanu.

- Ne čudi što crnogorski režim, koji je iz petnih žila navijao za protivnike Trampa u kampanji, sada nije miljenik nove administracije u Vašingtonu. Takođe, pitanja verskih sloboda su vrlo važna u Americi. Oni ne žele da se na taj način igraju verskim osećanjima, kao što to pokušava aktuelni režim u Crnoj Gori. Ovo je samo jedna u nizu packi koju je Đukanović i njegova klika dobila od Amerike poslednjih godina. Zato je veoma važno da Tramp dobije još jedan mandat, jer to bi značilo da DPS definitivno ide u istoriju - zaključuje Živković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija