• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.06.2020

11:32

UDS: Nećemo dozvoliti da naša Vojvodina postane pustinja

Politika

UDS: Nećemo dozvoliti da naša Vojvodina postane pustinja

Podeli vest

Dobra vest je da će Vojvođanski front i Ujedinjena demokratska Srbija uvesti moratorijum na seču šuma u Vojvodini i to, ne samo u Nacionalnom parku Fruška gora i ostalim zaštićenim prirodnim rezervatima, nego na celoj teritoriji. Državna zemlja mora prestati da se izdaje podobnima i na njoj, gde god može treba posaditi mladice. Pokrajinski fond za šume upravo je i osnovan kako bi ovakve projekte sprovodio u delo, a ne da bi bio servis za pustošenje, već uveliko devastiranih šuma Vojvodine.

Ukupna površina šuma i šumskog zemljišta u Vojvodini iznosi 175.136,05 hektara tj nešto više od 6% ukupne teritorije. Raspored šuma je izrazito nepovoljan jer se na šest skoncentrisanih površina - Fruška gora, Posavlje, Deliblatska peščara, Vršačka planina, Subotička peščara, uži pojas uz Tisu i Dunav, nalazi preko 90 odsto svih šuma Vojvodine, a preostalih 10 odsto je razbacano na prostoru površine od oko 2 miliona hektara.

Ukoliko se na vreme ne podignu zasadi, odnosno ne poveća šumovitost. Pokrajine sa sadašnjih 6 na 14 procenata, Vojvodini preti da postane prava pustinja! Pokrajinski fond za šume je na poslednjoj sednici Skupštine APV, u okviru rebalansa budžeta, opredelio 0, slovima - nula dinara za nove sadnice. To se ne sme dozvoliti.

Ujedinjena demokratska Srbija zna zašto su šume važne i želimo da sprečimo da Vojvodina postane pustinja. Nove šume - to nam treba!

Ujedinjena demokratska Srbija je politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV,  Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 3 godine

Kakva skupina: Čanak, Ostojić,...! Imam ideju za vas, zaštite pingvine, kitove, pande, itd...! Možete vi to!

Rade

pre 3 godine

Vaša najveća pomoć Vojvodini i Srbiji je ta što niste više na vlasti! I daće bog da nećete više nikad ni biti! Sve vas poznajemo, ne pomažu vam maske i pokušaji brisanja tragova!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija