• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

03.06.2020

22:00

JEDNI DRUGIMA OČI VADE BESNI TOTALNI RAT U OPOZICIJI! 1 OD 5 MILIONA: Đilasov SZS kao JSO On šalje svoje ljude u džipovima da nas prate!

Politika

JEDNI DRUGIMA OČI VADE BESNI TOTALNI RAT U OPOZICIJI! 1 OD 5 MILIONA: Đilasov SZS kao JSO On šalje svoje ljude u džipovima da nas prate!

Podeli vest

Valentina Reković, šefica '1 od 5 miliona', žestoko optužila đilasovce: Ko to u Izvršnom odboru SZS vozi 'audi Q7' i prati studente na putu do Zaječara?!

Valentina Reković, šefica pokreta '1 od 5 miliona', koji je donedavno blisko sarađivao sa Draganom Đilasom, optužila je SZS da se ponaša kao Jedinica za specijalne operacije (JSO), čiji su pripadnici osuđeni za ubistva Zorana Đinđića, Ivana Stambolića, za atentat na Ibarskoj magistrali!?!

Rekovićeva tvrdi da Đilas šalje svoje ljude da prate studente, aktiviste '1 od 5 miliona', na gotovo svim mestima gde skupljaju potpise za izbornu listu. Prema njenim rečima, studente prate funkcioneri Đilasovog SZS, ali i članovi Narodne stranke Vuka Jeremića i Demokratske stranke  Zorana Lutovca!

Ogromni pritisci

Rekovićeva ističe da '1 od 5 miliona' trpi ogromne pritiske tokom izbornog procesa i skupljanja potpisa. I od strane vlasti, ali i od opozicije.

- Mene zanima šta će funkcioner Narodne stranke u automobilu ispred centrale '1 od 5 miliona' u Novom Sadu da gleda studente kako prikupljaju potpise? Šta će funkcioner Demokratske stranke ispred opštine Aranđelovac da nadgleda studente kako skupljaju potpise? Ko to u Izvršnom odboru SZS vozi džip 'Q7', pa prati studente na putu do Zaječara? Šta im smeta? Je l' im smetaju mladi, novi ljudi u politici? Je l' im smeta to što ćemo da vratimo odgovornost? - upitala je Rekovićeva, koja je na društvenim mrežama jasno optužila Đilasov SZS da je kao JSO.

"Nakon targetiranja političkih neistomišljenika, tzv. 'Jedinstvena srpska opozicija' (JSO) krenula i na novinare. Je l' se tako borite za slobodu medija?", napisala je Rekovićeva na Tviteru komentarišući napad Đilasovog zamenika Borka Stefanovića na novinarku Suzanu Trninić.

I dok Dragan Đilas juče nije odgovarao na pozive i poruke novinara, politikolog Jelena Vukoičić kaže da je očigledno da je odluka dela opozicije da izađe na izbore izazvala velike sukobe unutar SZS i njemu bliskih organizacija.

Jeremić: Sergej je propali narkoman

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić optužio je šefa PSG Sergeja Trifunovića da je 'propali narkoman' i da radi za Aleksandra Vučića!?!

Jeremić je to učinio preko svog stranačkog zamenika Vladimira Gajića, koji je rekao da se Trifunović 'prodao' jer je odlučio da izađe na predstojeće parlamentarne izbore.
Gajić je ustvrdio da je Trifunović 'primitivac i narkoman' u raspravi sa Vesnom Pešić, koja je prethodno poredila Jeremićevu stranku i Trifunovićev PSG. Odgovarajući na pitanje šta to oni u NS i SZS nisu što Sergejevi u PSG jesu, Gajić je napisao:

"Nisu primitivci i nisu kupljeni i nisu narkomani... I da ne idem dalje... - napisao je Gajić, koji je na komentar jednog tviteraša da bi trebalo da ga bude sramota zbog ovakvih kvalifikacija odgovorio:

"Koja nije tačna?"

- Jedan od najupečatljivijih momenata jesu optužbe na Đilasov račun. On očigledno pokušava da se svim sredstvima nametne kao lider opozicionog bloka. Paradoksalno je, međutim, da bivši saborci optužuju lidera SZS upravo za ono protiv čega se SZS navodno bori, za autoritarizam, gaženje demokratije i najprljavije metode političke borbe - naglašava Vukoičićeva.

Predrag Rajić iz Centra za društvenu stabilnost ocenjuje da su ovo veoma ozbiljne optužbe, koje treba podrobno ispitati.

- Nedopustivo je sprečavati građane da koriste svoje biračko pravo, to je najdirektniji atak na demokratski poredak. Verujem da je Đilasu krivo što mu je projekat bojkota propao, ali to ne znači da iko sme da maltretira građane koji žele da iskoriste svoje pravo da glasaju - ističe Rajić.

Svi na izbore

Na drugoj strani, ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri poručuje da je poslednjih nedelja imao priliku da razgovara sa političkim liderima 'svih boja' o predstojećim parlamentarnim izborima.

- Nadam se da će se građani Srbije potruditi da se njihov glas čuje na biralištima ovog meseca i da će svima koji žele da učestvuju to biti i omogućeno. SAD veruju da je najbolje za Srbiju, kao i za svaku drugu demokratsku zemlju, da svi imaju priliku da učestvuju i izraze svoja gledišta u političkom procesu - rekao je Godfri.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija