• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.06.2020

11:58

(VIDEO) OVA TRASA JE UŽASNA! Predsednik Srbije od turskog izvođača zatražio da put Novi Pazar - Tutin bude GOTOV ŠTO PRE!

Politika

(VIDEO) OVA TRASA JE UŽASNA! Predsednik Srbije od turskog izvođača zatražio da put Novi Pazar - Tutin bude GOTOV ŠTO PRE!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić je danas u poseti Novom Pazaru, a nakon što je obišao radove na izgradnji puta Karajukića Bunari - Rasno, u blizini Sjenice, posetu nastavio obilaskom radova na putu Novi Pazar - Tutin.

Radove izvodi turska kompanija Tašjapi koja je već započela pripremne radove. Projekat je vredan 24 miliona evra, koji je obezbeđen turskim kreditom.

Vučić je, po obilasku radova na izgradnji puta Novi Pazar - Tutin, u obraćanju rekao da je turska kompanija, koja radi taj posao, dobila sve dozvole i počinje da radi - prvih šest kilometara ka Tutinu.

- To smo platitli 4 miliona evra, za prvu fazu, još u februaru. Sada kreću radovi i neće se zaustaviti dok se ne završe - istakao je Vučić.

Foto: printscreen RTV Pink

Dodao je i da je važan putni pravac Novi Pazar - Sjenica, dig 43 kilometara, što će koštati 12 miliona evra.

- Ovo je za nas od ogromnog značaja i molim turske partnere da što pre i što kvalitetnije urade posao, da ljudi budu zadovoljni. Želimo mnogo da menjamo po pitanju izgradnje putne mreže na Pešteru - rekao je Vučić.

Vučić je naveo da je ovaj autoput deo Moravskog koridora i da ide do Kraljeva.

 

 

- Ova trasa je užasna. Ovde je pre godinu dana poginuo Šemsudin, mnogo dobar čovek... Ovaj put je od velikog značaja za nas - rekao je Vučić i zamolio da radovi budu što brže izvedeni.

Vučić je rekao da autoput od Požege do Boljara  dati bolji život, drugu dimenziju.

- Ovo ćemo brzo da završimo, sve treba da bude gotovo do prvog snega. To nije sve, hoćemo da uradimo vodovod, kanalizaciju - kazao je Vučić.

Kako dodaje, već se radi brza saobraćajnica Kraljevo - Raška - Novi Pazar.

Podsetimo, ugovor sa Tašjapijem potisan je 2018. godine, a podrazumeva izradu idenog projekta, izradu plana detaljne regulacije i izvođenje radova u dužini od 20,5 kilometara.

Rok za završetak svih radova je 24 meseca, to jest oktobar 2021. godine.

Rekonstrukcija tog puta je od velikog značaja za više od 150.000 građana koji žive u tom delu Srbije.

Na magistralnom putu od Novog Pazara do Tutina asfalt je star četiri decenije.

Predstavnici grada Novog Pazara su ranije najavili da će se pored tog puta raditi i put Novi Pazar - Sjenica, ali i rekonstrukcija od petlje do centra grada i obilaznica oko Novog Pazara.

Vučić je prethodno obišao radove na izgradnji puta Karajukića Bunari - Rasno na Pešteru u blizini Sjenice.

Foto: printscreen RTV Pink

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara o stanju u SAD istakao da želi da narod Amerike prevaziđe svoje probleme i pokrene zamajac ekonomskog napretka.

- Iskreno želim i predsedniku Trampu sve najbolje - kazao je Vučić.

Kako dodaje, za nas i za našu zemlju je od velikog interesa da se u SAD smiri stanje jer snažna ekonomija Amerike znači i snažnu ekonomiju Srbije.

- Amerika neće da izgubi interes za Kosovo. Njihov interes tu raste - naglasio je Vučić.

- Da čak ne govorim o ljudskom delu, da treba da budete uz narod koji je pretrpeo teške gubitke. Mi smo uz njih i tu smo da pomognemo - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da Srbija i Rusija imaju dobre odnose i da je ponosan na odnos naše dve zemlje i na to da je baš on dobio orden Aleksandra Nevskog.

Foto: printscreen RTV Pink

Odgovarajući na pitanje novinara o merama koje je uvela takozvana prištinska vlada Vučić je rekao da time gube i Beograd i kosovski Albanci.

Komentarišući Lajčakovu izjavu o ubrzanju dijaloga Vučić je rekao da su se uvek velike sile mešale u naše balkanske stvari.

- Ja nisam slučajno rekao u svom govoru Balkan - balkanskim narodima u UN- naveo je Vučić.

Kako dodaje, to je rekao jer želi da mi odlučujemo o svojim pravima.

- Ipak će za ponešto morati da se pita i Srbija. Lepo je što su oni sve to odlučili, ali na kraju će i građani Srbije donositi odluke - kazao je vučić i dodao da se mora razgovarati sa svima.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara o stanju u Raškom okrugu kazao da je potrebno uraditi više.

- Dolazeći ovde video sam da imate veliki potencijal za razvoj turizma... Ima mnogo mesta za verski turizam, imamo fenomenalnu prirodu - rekao je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija