• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

03.06.2020

16:27

ČEDOMIR JOVANOVIĆ: Tek kada rešimo pitanje KiM, možemo da govorimo o tome kakvu državu želimo

Politika

ČEDOMIR JOVANOVIĆ: Tek kada rešimo pitanje KiM, možemo da govorimo o tome kakvu državu želimo

Podeli vest

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović smatra da je na predstojećim izborima najvažnije da se pošalje poruka da li imamo snage da definišemo rešenja za ključna pitanja koja koče celo društvo.

"To je pitanje Kosova, zato što od toga zavisi i naš evropski put. O tome mora celo društvo da razmišlja, a političari da budu ti koji daju smernice i bore se za mirna rešenja", naveo je Jovanović, prenosi pres-služba njegove stranke.

Povodom Kosova, Jovanović je naglasio da nije samo pitanje statusa ono što je ključno, već aspekt unutrašnjeg pitanja za državu i društvo i dodao da nije moguće imati sporne granice.

"Da li smo svesni da niko, ni u Evropi, a ni u okruženju, ne može da ima ozbiljan odnos prema Srbiji sve dok i sama nema definisane granice. Tek kada to pitanje rešimo, onda možemo da govorimo o tome kakvu državu želimo", napomenuo je lider LDP-a.

Prema rečima Jovanovića, izbori 21. juna su možda poslednja šansa da se pokrene društveni, kao i politički dijalog o rešenju otvorenih pitanja.

"LDP će tražiti da se stavi tačka na sva sporna pitanja koja nas previše dugo usporavaju kroz ozbiljan dijalog. Naše pozicije su jasne, zna se za šta se LDP zalaže", naveo je Jovanović te dodao da samo LDP može da predstavlja "autentičnu poziciju proevropske politike".

Kako je kazao, kompromis, po bilo kojem pitanju, nije moguć bez svih strana u dijalogu.

"Mi smo strana za koju svako u našoj zemlji zna šta će i kako braniti. Za to nam je potrebna podrška", zaključio je Jovanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DEDA RAKA

pre 3 godine

To si nekada ti trebalo da rešavaš, ali da ...da.. imao si prečija posla u jednoj vili ! Izvini što imaš loše pamćenje, joj, stvarno izvini .

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija