• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.06.2020

08:01

DAČIĆ SE SASTAO SA ŠEFOM DIPLOMATIJE KATARA: Unaprediti ekonomsku saradnju

Politika

DAČIĆ SE SASTAO SA ŠEFOM DIPLOMATIJE KATARA: Unaprediti ekonomsku saradnju

Podeli vest

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i šef diplomatije Katara saglasili su se danas da će dve države, nakon stabilizacije zdravstvene situacije, održati kontinuitet političkog dijaloga i ekonomsku saradnju.


Dačić je, kako se navodi u saopštenju MSP, informisao šeika Mohameda bin Abdulrahmana bin Džasim Al-Tanija o situaciji u Srbiji, objasnivši da je popravljanje epidemiološke situacije dovelo do postepenog ukidanja restriktivnih mera i otvaranja granica.


Izrazio je nadu da će se zdravstvena situacija uskoro poboljšati i u Kataru.

U razgovoru je izraženo obostrano zadovoljstvo zbog razvijenih političkih odnosa, a ministri su se složili da je i u narednom periodu potrebno nastaviti kontinuitet političkog dijaloga na visokom nivou.

Kao dokaz dobrih bilateralnih odnosa, sagovornici su izdvojili saradnju u toku pandemije, kada je Država Katar uputila medicinsku pomoć Republici Srbiji.

Foto: Tanjug

Ministar Dačić je još jednom zahvalio Kataru na pomoći koja je upućena Srbiji u borbi protiv širenja pandemije Kovid-19, posebno imajući u vidu da je ona stigla u vreme kada se i sam Katar suočavao sa izazovima uzrokovanim korona virusom.

Dobra saradnja ostvarena je i u organizovanju repatrijacije naših državljana iz Katara.

Sagovornici su se saglasili da se nakon stabilizacije zdravstvene situacije nastave aktivnosti u pravcu daljeg unapređenja ekonomske saradnje.

Tokom razgovora šef srpske diplomatije je uputio poziv svom katarskom kolegi da poseti Srbiju kada se za to steknu uslovi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59