• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.06.2020

14:45

SVM IZABRAO! Balint Pastor kandidat za gradonačelnika Subotice!

Politika

SVM IZABRAO! Balint Pastor kandidat za gradonačelnika Subotice!

Podeli vest

Balint Pastor kandidat je Saveza vojvođanskih Mađara za funkciju gradonačelnika Subotice

On je na današnjoj konferenciji za novinare rekao kako želi da iskustvo, energiju i poznanstva koja je stekao tokom trinaestogodišnjeg mandata u Skupštini Srbije stavi na raspolaganje Subotičanima, tokom kojeg je, kako je istakao, samo za izgradnju pozorišta i obilaznice obezbeđeno trideset i sedam miliona evra iz republičkog budžeta.

Takođe je demantovao spekulacije da je kadrovsko rešenje za mesto gradonačelnika unapred dogovoreno sa dosadašnjim koalicionim partnerima – Srpskom naprednom strankom.

Kako je istakao, niti su to tražili, niti bi prihvatili da Subotica bude „ratni plen“.

- Savez vojvođanskih Mađara će dati gradonačelnika isključivo ukoliko glasovima Subotičana mi na ovim izborima budemo pobedili – rekao je Pastor.

On je podvukao da je „biračko pravo svetinja i nema trgovine sa biračkim pravom i izbornim rezultatima“.

Po njegovom mišljenju, funkciju gradonačelnika Subotice će u narednom periodu obavljati ili on, ili aktuelni prvi čovek grada Bogdan Laban iz SNS.

- Da tu ne bude nekih nesporazuma. Ovde se ne radi o bilo kakvom ličnom konfliktu. Ja Bogdanu Labanu želim sve najbolje, a nama želim poštenu borbu. Jednostavno se radi o tome da postoje razlike u određenim nijansama. Ja sam drugačija vrsta ličnosti, drugačiji sam temperament. I ukoliko mi budemo imali najveće poverenje, onda želim da preuzmem odgovornost, ali ne postoji konflikt lične prirode, niti će postojati – rekao je Pastor.

ŠABAČKI ŠERIFI UPROPASTILI GRAD, A SADA SU ZA PREDSEDNIKA GIK IZABRALI... Iz GO SNS poručuju: Ovo je dokaz da lopovska ekipa želi samo još da se obogati na račun građana!

 

 

Takođe je demantovao spekulacije da su čelne pozicije SVM-a u opštinama Senta, Bačka Topola i Kanjiža ponuđene za mesto gradonačelnika Subotice.

- Mi želimo da pobedimo i u Senti i u Bačkoj Topoli i u Kanjiži. Ja se nadam da će nam to poći za rukom. Kao što želimo da pobedimo i u Subotici. Trgovine takve vrste nema, niti može da bude niti bi bilo ko od nas na to pristao – rekao je on.

Govoreći o izbornom programu, Pastor je istakao da je on „lokalpatriotski“, da se zalažu za „normalnu Suboticu“, i da su protiv „beogradizacije i novosadizacije“, aludirajući na to da su sada na određenim odgovornim pozicijama u Subotici ljudi iz tih gradova.

- Zalažemo se za stanje u kojem će na ključnim mestima u Subotici biti Subotičani, a ne neki drugi, bez obzira na nacionalnu, versku, političku ili bilo koju drugu pripadnost. Mi želimo da Suboticom upravljaju Subotičani. I svim javnim preduzećima i svim ključnim mestima u Gradskoj upravi i svim institucijama – rekao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija