• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

06.06.2020

12:25

OPŠTINA VRAČAR ODGOVORILA TADIĆU: Ne govorite više notorne neisitine i ne mešajte nas u svoje političke borbe!

Politika

OPŠTINA VRAČAR ODGOVORILA TADIĆU: Ne govorite više notorne neisitine i ne mešajte nas u svoje političke borbe!

Podeli vest

Povodom tvrdnji predsednika Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića da je Gradska opština Vračar svojim ponašanjem opstruirala prikupljanje potpisa njegove koalicije za predstojeće lokalne izbore na teritoriji ove opštine, tako što nije obezbedila opštinske overivače, načelnik Uprave gradske opštine Vračar Gordana Basta saopštila je da je reč o notornoj neistini

Izborna lista gospodina Tadića je podnela zahtev Gradskoj opštini Vračar 27. maja 2020. godine u 15.30 sati, sa zahtevom da im se od 28. maja do 5. juna, svakog dana od 12 do 20 sati u njihovim prostorijama obezbedi overivač. Od 28. maja na raspolaganju su imali u potpunosti jednog overitelja u prostorijama njihove stranke u Ulici Maksima Gorkog 1a, u dnevnom trajanju u skladu sa njihovim zahtevom, u proseku dnevno po 8 sati i tom prilikom overili potpis svakog građanina koji je došao da podrži ovu izbornu listu. Drugi overivač je bio angaživan na overi potpisa za druge izborne liste. Napominjem da pored opštinskih overivača potpise birača mogu da overavaju i notari, a što nije u nadležnosti Opštine. 

Gradska opština Vračar pripada svim građankama i građanima Vračara i naši servisi su dostupni svima pod jednakim, zakonom propisanim, uslovima. Tako je bilo i u ovom slučaju. Izborna lista Borisa Tadića je imala opštinskog overivača i mogli su da prikupljaju potpise građana za predaju liste. Mi ne možemo da utičemo na to koliko će građana podržati koju izbornu listu.

I na kraju napominjem da ne treba da mešate Opštinu Vračar u političke borbe - napisano je u saopštenju Gradske opštine Vračar koje je potpisala Gordana Basta i priložila dokaz o angažovanju opštinskog overivača.

Foto: printscreen

Da podsetimo, predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je se "suočava s opstrukcijom i od strane vlasti i od strane bojkot opozicije" i dodao da je "poslednja takva opstrukcija bila neobezbeđivanje opštinskih overivača na Starom gradu i na Vračaru, iako je u jednoj opštini na vlasti opozicija, a na drugoj Srpska napredna stranka".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 3 godine

Svaka čast onim građanima koji su došli da podrže Tadića. Mora da im je za vreme njegove vladavine bilo mnogo lepo, odnosno ćarili su zajedno sa njim. A kakav je on predsednik bio, i kako smo živeli tada, svi znamo. Daleko mu bila lepa kuća, bilo ne povratilo se nikada ! ! ! !

Rade

pre 3 godine

Predlažem, gospodinu bivšem predsedniku Srbije, da pokuša da pobedi na nekim izborima za predsednika mesne zajednice! Ne vredi na opštini, to je prekrupno za njega! Ali neka mesna zajednica gde ga ne poznaju građani!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija