• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.06.2020

15:19

Brnabić: Rast domaćih firmi je rast i jačanje države

Politika

Brnabić: Rast domaćih firmi je rast i jačanje države

Podeli vest

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas u Požegi da rast domaćih firmi znači i rast i jačanje države.

Ona je danas u Požegi obišla je firmu Inmold koja je, kako je istakla, primer uspešne domaće porodične firme koja proizvodi za strano tržište mašine i robote za proizvodnju plastične ambalaže, i koja je poput sličnih, važna za ekonomski razvoj Srbije.

"Inmold proizvodi vrednost koja će pomoći Srbiji da brže sustigne ekonomski sve one iz zapadne Evrope koji su znatno brže ''trčali'' ispred nas. Ako budemo imali više ovakvih firmi i što one budu jače, to će biti jača i naša ekonomija. Zbog toga će država svima njima pomoći da investicioni ciklus, konkretno u Inmoldu, umesto za pet završe za 2,5 godine", naglasila je Brnabićeva.

Premijerka je istakla da u Inmoldu radi 300 radnika a da je prosek godina 31 i zahvalila je svima njima što su ostali u Srbiji.

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIĆ

 



"Oni sa svojim znanjem mogu da nađu posao u bilo kojoj evropskoj zemlji, ali oni su odlučili da ostanu u svojoj zemlji i hvala im na tome. Oni su primer kakve mlade kadrove Srbija ima, koji za četiri meseca proizvedu robota za zahtevno svetsko tržište", rekla je premijerka.

Ona je izrazila i zahvalnost Inmoldu koji se uključio u pomoć za ublažavanje krize izazvane korona virusom praveći vizire i nosače vizira u vrednosti od 150.000 evra.

Premijerka je rekla i da su Inmold i Tehnička škola pioniri dualnog obrazovanja u Požegi i najavila da će srednja Tehnička škola postati Regionalni obrazovni i trening centar za CNC mašine.

Direktor i vlasnik Inmolda Goran Janković naveo je da u ponedeljak počinje proizvodnja Inmolda u novom proizvodnom pogonu od 1.200 metara kvadratnih i zahvalio Vladi na podršci, bez koje ne bi mogli biti konkurentna firma na svetskom tržištu.

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIĆ

 



Predsednik opštine Požega Ðorđe Nikitović je istakao da lepši dani za Požegu tek dolaze.

"Ovih dana predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvoriće ''Budimku'', koja je oduvek bila privredni oslonac ovog kraja. Do kraja naredne godine autoput stiže do Požege a sa njim ,nadamo se, i novi investitori", rekao je Nikitović.

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIĆ

 



Premijerka Ana Brnabić tokom posete Požegi sastala se i s privrednicima, a obišla je i gazdinstvo Cicović u požeškom selu Papratište.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoki

pre 3 godine

A ALEKSANDAR SAPIC hoce da pravi sportske terene a ne FABRIKE da ljudi pasu travu . I takvi hoce da vode nasu drzavu . Eto svasta

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija