• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.06.2020

09:28

CRNA GORA JE OTIŠLA PREDALEKO U ŠIRENJU ANTISRPSKE POLITIKE! Dačić: Oni su napravili problem, a ne Srbija!

Politika

CRNA GORA JE OTIŠLA PREDALEKO U ŠIRENJU ANTISRPSKE POLITIKE! Dačić: Oni su napravili problem, a ne Srbija!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je Crna Gora otišla predaleko u širenju antisrpske politike u želji da izgradi crnogorski identitet, što je, podseća, nedavno pokazala i izjava crnogorskog ministra spoljnih poslova Srđana Darmanovića da NATO može da pomogne u eventualnoj odbrani Crne Gore od agresivne Srbije


- Srbija nije agresivna, Srbija nijednim svojim činom nije pokazala bilo kakvu agresivnost prema Crnoj Gori i oni to neće da priznaju da su oni izazvali sve ove probleme - rekao je Dačić za TV Hepi.


Dodao je da je problem nastao u njihovoj državi, sa njihovim građanima i crkvom, te da niko nije, kako kaže, došao iz Prokuplja ili Subotice da "pravi probleme u Crnoj Gori".

- Reč je o građanima Crne Gore koji su se izjasnili kao Srbi, a kojih ima 28 odsto - rekao je Dačić.

Ističe da iz Crne Gore često stižu izjave da se Srbija meša u njihov unutrašnji posao, te istakao da pitanje ljudskih prava i nacionalnih zajednica nije unutrašnje pitanje jedne zemlje, već da su regulisana međunarodnim konvencijama i deklaracijama.

Dačić se zapitao kako bi Crna Gora reagovala da je on, pred izbore, otišao tri dana u Crnu Goru, Budvu ili Herceg Novi, kako bi u okviru kampanje bio sa Srbima.

Kaže da će za dva ili tri dana albanski ministar spoljnih poslova Gent Cakaj boraviti u Medveđi, gde će, pred izbore, razgovarati sa albanskim stanovništvom, i dodao da se Srbija tome nije protivila.

- Kako bi crnogorski državni vrh reagovao da ja to uradim u Crnoj Gori - upitao je Dačić.

Istakao je i da njegova "oštra" reagovanja na izjave iz Crne Gore nisu deo kampanje i kazao da je uvek tako reagovao na izjave pojedinih političara iz regiona ili njihove poteze i odluke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
VLADO

pre 3 godine

PUN VAS JE VAS SRBA, KO DA SAMO VI POSTOJITE NA SVIJETU.SAMO KUKATE I PLACETE. NIKO VA NE JE*E IZ BIVSE JUGE.SVE POGROME JE VAS NAROD NAPRAVIO BRANECI??? SVOJE SRBE. A DACIC JE PRELIVODA SAMO DA MU JE VLAST.

xy

pre 3 godine

Srbi nikome nebi trebali da zameraju sto su u situaciji da se njihov glas i ne cuje ven Srbije,jer to je delo miloseviceve politike koju ne ostavljate iza sebe,nego uz pomoc ovakvih kao dacic slepo sledite sto vam i donosi "rezultate".

Banjani

pre 3 godine

A šta si ti i odakle si, kad tako deliš "pametne" lekcije Srbima! Šta ti je bio đed ili prađed, verovatno ne ovo što si ti pametnjakoviću!

patriot

pre 3 godine

Srbi iz Crne Gore mogu u Srbiju, a one Crnogorce kojima Srbija nije dobra posti nek idu. Zaboravi i ne spominji ih.

NATO NA GUSLAMA - ETO I TO DOČEKASMO! Dačić razobličio MILOGORCE!
Politika

NATO NA GUSLAMA - ETO I TO DOČEKASMO! Dačić razobličio MILOGORCE!

Izjava crnogorskog ministra spoljnih poslova Srđana Darmanovića o tome da postoje mehanizmi unutar NATO koje bi Crna Gora mogla da koristi ako bi se procenilo da postoji vidno ugrožavanje bezbednosti Crne Gore od strane Srbije, predstavlja još jedan jasan pokazatelj koliko je crnogorski režim izgubio kompas, izjavio je danas šef srpske diplomatije Ivica Dačić

05.06.2020

19:57

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija