• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.06.2020

14:31

DODIK ZNA DA UVEK MOŽE DA SE OSLONI NA SRBIJU: Vučić je državnik u pravom smislu te reči, posvećen prosperitetu Srbije i regiona!

Politika

DODIK ZNA DA UVEK MOŽE DA SE OSLONI NA SRBIJU: Vučić je državnik u pravom smislu te reči, posvećen prosperitetu Srbije i regiona!

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić državnik u pravom smislu te reči, posvećen prosperitetu i napretku Srbije, ali i svih država u reginu i šire

- Svojom miroljubivom politikom on na tom putu daje svoj puni doprinos - istakao je Dodik za Srnu, upitan da prokomentariše situaciju u Srbiji na čelu sa Vučićem, kao i saradnju Srbije sa Srpskom i zemljama regiona.

On je ocenio da je Srbija sa Aleksandrom Vučićem, ekonomski uznapredovala i postala nezaobilazan faktor u međunarodnoj politici.

- Srbija je sa Vučićem na čelu prepoznata kao država mira i stabilnosti. Posebno treba naglasiti da predsjednik Vučić nije zaboravio ni Srbe van Srbije koji su postali sigurni u svoju otadžbinu kada god se nađu u nevolji ili im zatreba pomoć, ma gđe bili - istakao je srpski član Predsedništva BiH.

"PLJAČKA I OTIMAČINA!" DODIK OGORČEN ZBOG ODLUKE DA SE SRPSKOJ OTME ZEMLJA: Ustavni sud BiH je kriminalna organizacija koja krši Ustav i odlučuje protiv Srpske!

On je ocenio da Vučićeva energija i vera u ispravnost onoga što radi je inspirativna za mnoge.

- Nakon svega što je učinio gradeći Srbiju i uslove za bolji život srpskog naroda i ostalih, s pravom možemo reći da je ostavio do sada veliko i neizbrisivo nasleđe podižući Srbiju, koja je prije njega bila u ne baš zavidnom položaju - ocenio je Dodik.

Prema njegovim rečima, veliki infrastrukturni i drugi projekti na koje je Srbija čekala decenijama pod vođstvom Vučića promenili su sliku Srbije.

Foto: Predsedništvo Srbije

Kada je reč o BiH, Dodik je naglasio da je Vučić uvek imao odmeren stav uz stalno naglašavanje da je odan poštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma i da je on garancija očuvanja BiH i mira u toj zemlji.

- Njegovo jasno iskazano opređeljenje jeste da se đeluje u funkciji sistema, poštovanja mehanizma koordinacije, te ravnopravnosti dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Vučić je više puta ponovljao da će Srbija štiti stabilnost i opstanak Srpske i na tome smo mu neizmjerno zahvalni, kao i za ekonomsku saradnju Srbije i Srpske, prije svega u oblasti infrastrukture, što potvrđuje i izgradnja auto-puta od Beograda, preko Bijeljine do Doboja, zatim turizma, kulture... - naglasio je Dodik, dodavši da saradnja Srpske i Srbije nikada nisu bili bolji.

DRAMATIČNO!!! 3.000 TERORISTA NAPADA RS! Dodik razotkrio tajnu akciju ambasadora BiH: Falsifikovao je vize da bi ekstremisti iz Pakistana ušli u Federaciju!

Dodik je podsetio da je, zahvaljujući saradnji sa predsednikom Srbije i Vladom te zemlje, prvi put dogovoreno i počelo zajedničko obeležavanje značajnih datuma za srpski narod i mnogo toga još.

- Nema sumnje da je Srbija sa Vučićem postala bolje i značajnije mjesto za život, sigurna na svom putu prosperiteta i okrenuta i Srbima van Srbije kao oslonac na koji uvijek mogu računati - zaključio je srpski član Predsjedništva BiH u izjavi za Srnu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija