• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

10.06.2020

18:05

ŠIPTARSKE BAJKE! EVO KAKO "MALI AVDULAH" ZAMIŠLJA SRBIJU! HOTIJEVA PLATFORMA ZA DIJALOG SA BEOGRADOM!  Šta reći, ovo je ludilo mozga!

Politika

ŠIPTARSKE BAJKE! EVO KAKO "MALI AVDULAH" ZAMIŠLJA SRBIJU! HOTIJEVA PLATFORMA ZA DIJALOG SA BEOGRADOM! Šta reći, ovo je ludilo mozga!

Podeli vest

Kosovski premijer Avdulah Hoti predstavio je platformu za dijalog sa Beogradom, istakavši da će dijalog voditi on i da u njemu „teritorijalni integritet" neće biti tema

Nećemo se takmičiti, jer su moje kompetencije jasne za proces dijaloga, rekao je Hoti, prenela je prištinska RTK.

Proces će, tvrdi, biti transparentan i ni o čemu se neće dogovarati iza „zatvorenih vrata".

Ponovio je da je vlada uklonila sve prepreke u dogovoru s međunarodnim partnerima kako bi dijalog sa Beogradom bio nastavljen, ali je dodao da ako u određenom roku ne bude postignut uspeh u tom procesu, mere reciprociteta bi mogle biti vraćene.

Prema pisanju prištinskog portala „Ljajmi", Hoti je rekao da je vlada obavestila opoziciju o okvirima pod kojima će dijalog biti nastavljen, ali da se opozicija ponela nezainteresovano.

- Usvojili smo okvir dijaloga unutar koalicije i obavestili opoziciju. Ono što svi moraju znati, jeste da je proglašavanje nezavisnosti trajni proces o kojem niko ne može pregovarati - rekao je Hoti.

Prištinska „Gazeta ekspres" je prenela da je, prema Hotiju, prvi princip platforme očuvanje „teritorijalnog integriteta Kosova".

MILO, TVOJ SVETAC JE NASER KELJMENDI, A NE VASILIJE OSTROŠKI! Ulcinjski profesor razobličio diktatora: OVAKO NIJE BILO U POSLEDNJIH 50 GODINA!

Kao drugi je naveo da sporazum o normalizaciji odnosa treba da bude u skladu s kosovskim ustavom i najzad, da taj dokument treba da obezbedi „ustavnu organizaciju Kosova".

Foto: Tanjug/Beta/Reuters/Fotoilustracija

Cilj je, kazao je Hoti, „trajno uzajamno priznavanje, a ne model dve Nemačke, članstvo Prištine u UN i priznanje kosovske nezavisnosti od preostalih pet zemalja-članica EU".

Hoti je istakao i važnost ukidanja Rezolucije 1244 SB UN o Kosovu.

'MILO, JUTROS SI STAVIO TAČKU NE NA CRKVU, VEĆ NA SVOJU VLAST!' Fotografije rušenja srpskog manastira šokirale svet, MILAČIĆ POSLAO ĐUKANOVIĆU JASNU PORUKU!

Najavio je da će se Priština baviti i svim, kako kaže, otvorenim pitanjima, „nestalima i ratnom štetom", prenosi Tanjug.

Delegaciju za pregovore, dodao je, činiće svi lideri političkih partija, a u okviru njegovog kabineta biće formiran Savet eksperata. Od parlamenta će, kaže, tražiti da formira komisiju za dijalog, koju bi trebalo da vodi opozicija.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milosobilic1389

pre 3 godine

Прво да Косово врати све оне кредите које сте узели - за развој "неразвијеног Косова" из фонда још од 1945. Када помињете косовску НЕЗАВИСНОСТ - видим ни нови премијер Хоти нешто се ... - " не хвата за новчаник"....?! Када треба плаћати доспеле ДУГОВЕ - онда Косово није независно...!! Јел* тако Хоти ...? Србија нека плаћа доспеле дугове Косова? Ионако тврди: да је Косово Србија...!? Е моја господо из Приштине: Прво се "ухватите за новчаник", и да платите шта сте "изјели и попили" за све ово време,...А онда даље могу ићи преговори са Србијом о чему год хоћете ...

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija