• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

10.06.2020

18:41

MOSKVA NE DA NA BEOGRAD, AMERI, EU I ŠIPTARI ZNAJU SA KIM ĆE SE SUOČITI! Rusija prihvata samo ono što odgovara Srbiji, ULTIMATUM NEĆE PROĆI!

Politika

MOSKVA NE DA NA BEOGRAD, AMERI, EU I ŠIPTARI ZNAJU SA KIM ĆE SE SUOČITI! Rusija prihvata samo ono što odgovara Srbiji, ULTIMATUM NEĆE PROĆI!

Podeli vest

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine da će Rusija uvek podržavati Srbiju i da će za Moskvu biti prihvatljivo samo ono rešenje koje odgovara Beogradu

- Naša zajednička bol i veoma težak problem jeste rešavanje kosovskog problema, u kojem smo zajedno. Rusija će uvek podržati Srbiju - rekao je Bocan-Harčenko na svečanosti povodom obeležavanja Dana Rusije.

On je izrazio zadovoljstvo što su Srbija i Rusija tokom pandemije virusa korona zajedno izdržale izazove i bile rame uz rame, kao i vekovima do sada.

Zadovoljni smo, kako je dodao, time što se doprinos Rusije vidi i ovde i što je Srbija mogla da napravi zaokret u borbi protiv pandemije, ali i što nijedan projekat nije bio zamrznut - ni izgradnja železnice, ni oni u energetskoj sferi, ni gasovod...

- Nastavili smo razvoj, a sada i ubrzanim tempom - rekao je ambasador i podsetio na neprekidnu saradnju i odnos dvojice predsednika Vladimira Putina i Aleksandra Vučića tokom karantina i dodao da će čestitku predsednika Srbije za veliki državni praznik Rusije proslediti predsedniku Vladimiru Putinu.

MILO, TVOJ SVETAC JE NASER KELJMENDI, A NE VASILIJE OSTROŠKI! Ulcinjski profesor razobličio diktatora: OVAKO NIJE BILO U POSLEDNJIH 50 GODINA!

Posebno zadovoljstvo Bocan-Harčenko izrazio je što je proslavi prisustvovao čitav državni vrh Srbije, čelni ljudi zemlje i patrijarh Irinej, što je, kako kaže, dokaz odnosa Srbije i Rusije, što je veoma važno, jer sve to doprinosi saradnji i razvoju odnosa dveju zemlje.

- Vi, predsedniče, predsednice vlade, parlamenta, ministri, svaki dan ako je to neophodno, to je praksa i realnost, možemo da vas pozovemo bez obzira na težak raspored, svako će pokloniti pažnju po pitanjima iz dnevnog reda naše saradnje i naših odnosa - rekao je ambasador.

Foto: Tanjug

Rekao je i da Rusija nikada nije smatrala da evrointegracije mogu biti prepreka za odnose dve zemlje.

NIJE HTEO BAGEROM NA SVETINJU! Nikšićanin odbio da ruši konak, prekrstio se i otišao, EVO KO JE ODRADIO TAJ PRLJAVI POSAO!

- Naše odnose možemo da razvijamo paralelno sa vašim pregovorima o pridruživanju Evropskoj uniji. Verujemo i mislimo da što je više partnera, da je to bolje - istakao je ambasador Rusije.

Bocan-Harčenko je dodao da je u toku priprema dolaska predsednika Aleksandra Vučića u Moskvu, gde će prisustvovati tradicionalnoj paradi povodom Dana pobede nad nacizmom u Drugom svetskom ratu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija