• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.06.2020

07:19

SUBOTICA JE GRAD KOJI JE FENOMENALNO POZICIONIRAN I EKONOMSKI JAK Brnabić: Brza pruga će otvoriti nove potencijale

Politika

SUBOTICA JE GRAD KOJI JE FENOMENALNO POZICIONIRAN I EKONOMSKI JAK Brnabić: Brza pruga će otvoriti nove potencijale

Podeli vest

Subotica je grad koji je fenomenalno pozicioniran i ekonomski jak, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić nakon obilaska radova na akva parku u naselju Palić, Doma za decu sa smetnjama u razvoju "Kolevka" i Narodnog pozorišta u izgradnji u tom gradu.


Ona je u sredu naglasila da će modernizacijom železnice, izgradnjom brze pruge do Budmipešte biti otvoreni novi potencijali za ovaj kraj i konačno vratiti Palić na turističku kartu Evrope.

"Uz Ipsilon krak, koji je završen, krenuli smo u modernizaciju železnice, izgradnju brze pruge do Budimpešte, a već 2021. godine otvorićemo deonicu od Novog Sada do Kelebije. Brza pruga će otvoriti nove potencijale za ovaj kraj. Konačno radimo nešto da Palić vratimo na turističku mapu Evrope i od 2017. godine uložili smo više od dva i po miliona evra u sređivanje Palića, a u turistički kompleks koji se gradi dodatnih deset miliona evra", rekla je Brnabić.

Dodala je nakon obilaska farme „Pušin" u selu Tornjoš, da je politika Vlade koju vodi i predsednika Vučića da počinju nove projkete i završavaju stare koji su počeli pre više decenija.


"Ovde imamo investitore kao što su Simens, Kontinental, Norma grupa, Svarovski, dovodimo nove investitore, imamo jednu od bescarinskih zona u Srbiji, imamo više industrijskih parkova i znam da tu nemamo problem", kazala je Brnabić u Subotici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija