• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.06.2020

13:58

ŠTA ONI DANAS SLAVE, TO JE NA NJIMA! Brnabić: Priština zarobljena u prošlosti, ja se na njihovom mestu ne bih ponosila!

Politika

ŠTA ONI DANAS SLAVE, TO JE NA NJIMA! Brnabić: Priština zarobljena u prošlosti, ja se na njihovom mestu ne bih ponosila!

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da je Priština zarobljena u prošlosti i da je vreme da se okrene budućnosti

Ona je navela da svi znamo kakva je situacija na KiM i da je na mestu lidera privremenih institucija ne bi se tim stanjem ponosila.

- Šta oni danas slave, to je na njima. Znamo kakva je situacija na KiM i da sam na njihovom mestu ja se tim ne bih ponosila - rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara da li je dijalog Beograda i Prištine moguć usled stalnih provokacija Prištine, a jedan od njih je i to što 12. jun 1999. godine, kada su Srbi masovno napustili svoja ognjišta, slave kao "dan oslobođenja" od Srba.

Premijerka je navela da je Kosovo u ovom trenutku, prema podacima UN, teritorija gde se najmanje raseljenih i izbeglih lica vratilo na svoja ognjišta.

- Takvo su društvo privremene institucije na KiM uspele da naprave u poslednjih nešto više od deset godina. To je pokazatelj njihove demokratije, poštovanja vladavine prava, ljudskih i manjinskih prava - rekla je premijerka nakon obilaska Inovacionog centra ETF-a u Beogradu.

Ona je navela da je važno šta Srbija radi, a da je naša zemlja okrenuta budućnosti i onome što je potrebno za mlade ljude - stabilnost , dugoročni mir i da se izgradi drugačija budućnost.

- Mi ćemo se truditi da branimo interese i Ustav Srbije. Sa druge strane mi šaljemo poruke mira, stabilnosti i budućnosti. Nadam se da ćemo u privremenim institucijama u Prištini imati adekvatne sagovornike da se okanu prošlosti i okrenu budućnosti - rekla je premijerka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milosobilic1389

pre 3 godine

....Шиптари су... - "шумски људи"...!? Сећате ли се...?! Није било давно...Ништа се од тада није променило...

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija