• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

22.06.2020

10:22

SRBIJO, OVO TRAŽI OD PUTINA! RUSKA VAKCINA PROTIV KORONE ŠTITIĆE NAJMANJE DVE GODINE! Moskva će od avgusta imati "ubicu opakog virusa"?!

Politika

SRBIJO, OVO TRAŽI OD PUTINA! RUSKA VAKCINA PROTIV KORONE ŠTITIĆE NAJMANJE DVE GODINE! Moskva će od avgusta imati "ubicu opakog virusa"?!

Podeli vest

Vakcina protiv virusa korona, koju je razvilo Ministarstvo odbrane Rusije i Naučno-istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamalej" štitiće vakcinisanu osobu od bolesti najmanje dve godine, saopštio je direktor Centra Aleksandar Gincburg

Prema rečima lekara, vakcina se daje dva puta. Isti gen se unosi u organizam na različitim nosiocima, što daje mogućnost da vakcinisana osoba dobije imunitet, i to na duži vremenski period, rekao je Gincburg.

Prema njegovim rečima, takav pristup garantuje da će osoba koja primi vakcinu biti zaštićena od virusa korona najmanje dve godine, a možda i duži period.

Prema njegovim rečima, za masovnu vakcinaciju stanovništva Rusije biće potrebno oko sedamdeset miliona doza vakcine protiv korona virusa.

Rukovodstvo zemlje i zdravstvene organizacije usvajaju mere u cilju pokretanja procesa masovne proizvodnje vakcina.

Pritom, lekar se požalio da stručnjaci stranih medicinskih organizacija ne žure da podele tehnologije za razvoj vakcine, uprkos tvrdnjama da je neophodna transparentnost u tom procesu.

Klinička testiranja vakcine centra „Gamalej" i Ministarstva odbrane započeta su 18. juna na 18 dobrovoljaca u bolnici „Burdenko". Za sada nije primećena ni jedna komplikacija kod pacijenata. Planirano je da testiranja budu završena do kraja jula.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17