• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.06.2020

11:54

PALMA: GRAĐANI SU OCENILI VISOKOM OCENOM NAŠ RAD!

Politika

PALMA: GRAĐANI SU OCENILI VISOKOM OCENOM NAŠ RAD!

Podeli vest

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma ocenio je rezultate juče održanih lokalnih, pokrajinskih i parlamentarnih izbora u Srbiji

 

- Želim na početku da čestitam predsedniku Aleksandru Vučiću na izbornoj pobedi, koja znači nastavak političke i ekonomske stabilnosti u Srbiji. Mogu da konstatujem da sam zadovoljan rezultatima naše koalicije na republičkim izborima. Naime na prošlim izborima 2016. godine naša koalicija Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma osvojila je 29 narodnih poslanika. Na jučerašnjim izborima smo osvojili 32 narodna poslanika. To je pokazatelj da je narod pozitivno ocenio naš rad i dao nam visoku ocenu. Želim da se zahvalim građanima koji su glasali za našu koaliciju na republičkom nivou i da im poručim da ćemo u narednom vremenskom periodu nastaviti da radimo istim tempom za Srbiju i svakog njenog građanina - rekao je Palma.

On je čestitao izborni rezultat i svom koalicionom partneru, drugu, bratu i svim funkcionerima SPS.

- Naša koalicija traje 12 godina i nastaviće da se bori za bolje sutra svakog čoveka u Srbiji. 

Kada su u pitanju lokalni izbori, ističe Marković, posebno želim da se zahvalim Jagodincima koji su dali veliko poverenje našoj koaliciji.

- Naša koalicija osvojila je 70% glasova ili 17 od 21 odbornočkog mandata. Jedna lista je dobila 2 odbornička mandata, a dve liste po 1 mandat u Skupštini grada Jagodina. Građani su ocenili sa veoma visokom ocenom sve ono što smo uradili na lokalnim izborima. Mi smo u prethodne četiri godine bili u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije i Srpskom naprednom strankom, nastavićemo zajedno da radimo i u narednom vremenskom periodu, da donosimo odluke koje su korisne za naše građane, da nastavimo tamo gde smo stali. Mogu da konstatujem da je ovo stvarno veliki rezultat imajući u vidu da i nije bila neka kampanja zbog korone - rekao je Marković i dodao:

- Želim da kažem da je Jedinstvena Srbija izašla u dosta opština sama na lokalne izbore i da je ostvarila dobre rezultate. U Bačkom Petrovcu 35%, Niškoj banji 12,26%, u Leskovcu 9%, Vranju 8,5%, Dimitrovgradu 7%, Vranjskoj banji, Svrljigu, Žablju po 3,5 %. U 9 gradova smo sami prešli cenzus. Želim da se zahvalim i građanima u ovim mestima koji su glasali za nas, kako u Leskovcu i Vranju tako i u svim ostalim mestima. Jedinstvena Srbija će nastaviti da se bori za svoj program da u svakoj opštini budžet troše oni koji ga i pune a to su građani, borićemo se protiv političkog zapošljavanja, da ne mogu odbornici i oni koji imaju političke funkcije u gradovima i opštinama da primaju plate. To će biti naš zadatak u narednom vremenskom periodu - zaključio je Marković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vlado

pre 3 godine

U Bačkom Petrovcu je Palma osvojio najviše i to 35 % zahvaljujući bahatom ponašanju lokalnih čelnika SNS, što pokazuje i podatak da je za Vučića, odnosno SNS, na republićkom nivou glasalo 39,72 % glasača, dok lokalni SNS nije prošao cenzus! Vučić mora da smeni kompletno rukovodstvo SNS u opštini Bački Petrovac!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija