• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.06.2020

14:00

NADLEŽNE EKIPE NA TERENU! Vesić: Obrenovac je u potpunosti zaštićen

Politika

NADLEŽNE EKIPE NA TERENU! Vesić: Obrenovac je u potpunosti zaštićen

Podeli vest

Obrenovac je u potpunosti i neće biti proglašena ni redovna i vanredna odbrana od poplava, jer za tim nema potrebe, kaže zamenik gradonačnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je danas u Obrenovcu obišao nasip u Belom polju, ispod autoputa "Miloš Veliki", kako bi se uverio da su preduzete sve mere zaštite od eventualnih poplava.

Trstenica, Tamnava i Kolubara su potpuno pročišćene, rekao je Vesić i dodao da je zajedno sa EU očišćeno oko 67 kilometara kanalske mreže, korita reka...

"Sve crpne stanice smo rekonstruisali i na sedam mesta gde su bili probijeni nasipi 2014. godine, ti nasipi su potpuno rekonstruisani", naveo je Vesić.

Foto: Grad Beograd

On je rekao da su Sava i Dunav na metar i po od redovne odbrane od poplava i da ne postoji nijedan problem na teritoriji Obrenovca.

Kako je istakao, čak i tamo gde se uvek izliva voda, u naseljima Poljane i Konatice, nije došlo do izlivanja.

"Danas se vidi koliko je veliki posao država uradila u Obrenovcu od 2014. godine, jer on danas nije ugrožen. Čak nismo uveli ni redovnu odbranu od poplava upravo, zato što je ogroman posao ovde urađen od 2014. godine", rekao je Vesić.

Dodao je da se danas u Obrenovcu pokazalo šta znači kada država stane iza lokalne samouprave i kada se ulaže u preventivu.

"U kontaktu smo sa ljudima koje vode opštine u celom slivu Kolubare i kada bude prošao ovaj talas, obzirom da se naredna tri dana ne očekuju padavine, očekujemo da će se voda povući", rekao je Vesić.

Foto: Grad Beograd

Istakao je da neće biti proglašena ni redovna i vanredna odbrana od poplava, jer za tim, dodaje, nema potrebe pošto je voda u koritima reka, osim malih izlivanja.

Ponovio je da je Obrenovac potpuno zaštićen, ali da su nadležne ekipe ipak na terenu, ukoliko zatreba.

Vesić je nasip obišao zajedno sa državnom sekretarkom u Ministarstvu unutrašnjih poslova Biljanom Popović Ivković, predsednikom opštine Obrenovac Miroslavom Čučkovićem...




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija