• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.06.2020

20:59

ON JE ZMIJI STAO NA GLAVU! Evo ko je obelodanio Tačijevu optužnicu! DOVEDEN JE DA RASKRINKA ZLOČINE OVK!

Politika

ON JE ZMIJI STAO NA GLAVU! Evo ko je obelodanio Tačijevu optužnicu! DOVEDEN JE DA RASKRINKA ZLOČINE OVK!

Podeli vest

Predlog optužnice protiv Hašima Tačija "potpisao" je glavni tužilac Specijalnog veća Haga na KiM Džek Smit, inače Amerikanac, kojeg je na to mesto postavila Misija EU na Kosovu i Metohiji, Eulex

Reč je o advokatu sa velikim iskustvom i dugogodišnjim angažmanom u različitim međunarodnim i američkim pravosudnim institucijama.

Od 2008. do 2010. Smit je obavljao funkciju istražnog koordinatora u kancelariji tužioca Medunarodnog krivicnog suda (MKS).

 

 


Smit je takođe u prethodnim američkim administracijama obavljao niz značajnih poslova, poput, na primer, mesta šefa Odeljenja Ministarstva pravde SAD za javni integritet, u periodu od 2010. i 2015, a potom i funkciju prvog pomoćnika američkog tužioca i vršioca dužnosti američkog tužioca za srednji okrug Tenesija.

 

 

Foto: Beta

Džek Smit



Prilikom njegovog imenovanja na mesto glavnog tužioca specijalnog suda, mediji u regionu su navodili da će se baviti procesuiranjem visokih funkcionera u Prištini, koji su tokom devedesetih bili na čelu OVK.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dule

pre 3 godine

ЕУлекс поставља за тужиоца Американца који је био функционер под Обамом и Клинтоном? Мени то много смрди на још једну ујдурму да се Срби прогласе за кривце а Шиптари ослободе сваке кривице. Можда сам сувише скептичан али живи били па видели. У сваком случају, знаћемо да је решавање косовског чвора кренуло тек када чујемо брујање тенковских мотора на јужним обронцима Копаоника.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija