• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.06.2020

10:43

TAJ TEROR IMA ZA CILJ ZASTRAŠIVANJE I PROTERIVANJE SRBA! Đurić: Nadležni da zaustave talas NASILJA NAD SRBIMA NA KiM

Politika

TAJ TEROR IMA ZA CILJ ZASTRAŠIVANJE I PROTERIVANJE SRBA! Đurić: Nadležni da zaustave talas NASILJA NAD SRBIMA NA KiM

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je da je sinoć na kući povratnika Jovana Ristića u selu Ljubodža ispisan grafit "UČK", dok je gotovo istovremeno provaljeno u kuću Radoja Pumpalovića u selu Dubrava u opštini Istok.


Tim povodom, Ðurić zahteva od nadležnih organa i predstavnika međunarodne zajednice na Kosovu i Metohiji da hitno pronađu počinioce i zaustave talas nasilja nad Srbima u Metohiji.


Ocenio je da se na taj način teror nad srpskim stanovništvom u Metohiji nastavlja i naglašava da taj teror nesumnjivo ima za cilj terorisanje i zastrašivanje Srba i njihovo proterivanje.

VANDALI TERORIŠU SRBE POVRATNIKE NA KiM! Vratili se u svoja ognjišta, a oni im OBIJAJU I PLJAČKAJU KUĆE

"Iako je u proteklim sedmicama zabeleženo više desetina napada na imovinu Srba širom Kosova i Metohije, počinioci po pravilu nisu pronađeni, čime se šalje jasna poruka svim kriminalcima i ekstremistima da su napadi na srpsku imovinu dozvoljeni i nekažnjivi", naglasio je Ðurić.

Kako se navodi u saopštenju vladine Kancelarije, Ðurić je ocenio da ti incidenti ne doprinose nastojanjima da se prilike na Kosovu i Metohiji stabilizuju i izgradi poverenje između srpskog i albanskog naroda.

Foto: Kancelarija za KIM

Takođe, naglasio je da odgovornost za to dele i oni koji nečinjenjem dozvoljavaju da se napadi na srpski narod događaju iz dana u dan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija