• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.06.2020

15:30

"DEMOKRATIJA NA DELU"! REM saopštila frapantne podatke: Pobednička lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu" na N1 dobila samo 0,34 odsto vremena!

Politika

"DEMOKRATIJA NA DELU"! REM saopštila frapantne podatke: Pobednička lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu" na N1 dobila samo 0,34 odsto vremena!

Podeli vest

Regulatorno telo za elektronske medije REM u poslednjem izveštaju navodi da si u poslednjoj sedmici pred izbore najveći prostor u medijima dobili politički analitčari, a da su po ukupnom vremenu predizbornim temama prednjačile televizije N1, RTV i Hepi


U redovnom informativnom programu najviše pažnje izbornim temama posvetili su N1, nešto vise od 20 sati, Happy TV 16 sati i Nova S 11 sati i 35 minuta od ukupno.

Na RTS 1 najveću pažnju dobili su ''ostali učesnici'' - Republička izborna komisija, GIK, Cesid, OEBS, ... što je 15,51 odsto vremena.

Sa 13,23 odsto vremena sledi lista Za našu decu, pa koalicija Za mir koju je predvodio Čedomir Jovanović - 10,05 i Jedan od pet miliona sa 9,77 odsto vremena.


Na petom mestu po predizbornom vremenu su analitičari pa UDS, PSG i Metla.

TV N1 nešto manje od polovine vremena - 13 sati posvetila je analitičarima, zatim ostalim učesnicima kampanje, poput RIK-a i nevladinih organizacija za posmatranje izbora.

Kad je reč o strankama, Savez za Srbiju, koji nije učestvovao na izborima, dobio je 6,29 osto vremena, a PSG 4,29, te Narodni blok 3,44.

Pobednička koalicija Za našu decu dobila je 0.34 odsto vremena i po zastupljenosti je bila na 17 mestu, odmah posle radikala i Suverenista.


Na Novoj S najviše pažnje u programu su takođe dobili analitičari, skoro šest sati, što je nešto više od polovine vremena, a potom Savez za Srbiju u bojkotu izbora sa 87 minuta ili 12,61 odsto, zatim ostali učesnici kamanje, a onda lista Aleksandra Šapića i šabački Zajedno za Srbiju i PSG, pa incijativa Ne davimo Beograd.

Lista Za našu decu, koja je na izborima osvojila 60.68 odsto glasova birača, bila je na 18 mestu po vremenu dobijenom u programima posvećenim izborima na toj televiziji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija