• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

01.07.2020

17:30

VLADA SRBIJE DONELA OVE POSEBNE MERE! Tiču se gradova u kojima je proglašena vanredna situacija!

Politika

VLADA SRBIJE DONELA OVE POSEBNE MERE! Tiču se gradova u kojima je proglašena vanredna situacija!

Podeli vest

U ovim lokalnim samoupravama zabranjeno je okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet ljudi

Vlada Republike Srbije na današnjoj sednici propisala je posebne mere zaštite stanovništva od zarazne bolesti Kovid- 19 u onim jedinicama lokalne samouprave u kojima je zbog epidemije proglašena vanredna situacija.

Kako bi se zaustavilo dalje širenje i prenošenje zaraze vlada je, između ostalog, odlučila da se u ovim lokalnim samoupravama zabrani okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite, a neće biti moguće ni organizovanje svečanosti kao ni sportskih i zabavnih manifestacija. Ograničen je rad ugostiteljskih objekata od 7 do 20 časova. Kada je reč o predškolskim i obrazovnim ustanovama, neophodna je puna primena svih preventivnih mera.

Foto: Z. G.

U obrazovnim ustanovama biće odložena okupljanja, a prijemni i drugi ispiti biće sprovedeni uz primenu svih mera lične zaštite (fizička distanca od dva metra, obavezno nošenje maske i rukavica). Korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara za sada nije moguće, ali će uz sprovođenje mera zaštite (maske i rukavice) i dalje raditi kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, fitnes centri i teretane.

Pomoć građanima postradalim u poplavama

Članovi vlade doneli su odluku da se obezbedi 200 miliona dinara za građane čiji su porodični i stambeni objekti oštećeni tokom poplava u junu ove godine. Na osnovu evidencije lokalne samouprave, ova sredstva biće distribuirana u vidu bespovratne novčane pomoći, kako bi se što pre sanirala šteta na njihovim kućama i pomoćnim objektima.

Foto: Informer

Finansijska pomoć u razvoju vakcine

Vlada Republike Srbije na današnjoj sednici donela je odluku da Savezu za inovativne spremnosti za epidemiju (CEPI) uplati 100.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, kao vodećem akteru na polju vakcinacije za bolest Kovid-19.

Vlada je odlučila da sa evropskim partnerima učestvuje u ovom projektu i pruži doprinos globalnim naporima u borbi protiv pandemije kroz finansijsku podršku Svetskoj zdravstvenoj organizaciji za jačanje odgovora zdravstvenih sistema na Kovid-19 i Savezu za inovativne spremnosti za epidemiju, koji je osnovan posle epidemije ebole u Zapadnoj Africi, kako bi se stvorila mogućnost za razvoj vakcina protiv novih bolesti.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija