• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.07.2020

12:16

AMBASADOR GODFRI: Učiniću sve da odnosi SAD i Srbije budu na najvišem nivou u istoriji!

Politika

AMBASADOR GODFRI: Učiniću sve da odnosi SAD i Srbije budu na najvišem nivou u istoriji!

Podeli vest

Ambasador SAD u Beogradu Entoni Godfri izjavio je danas da će učiniti sve što može da srpsko - američke odnose dovede do najviše tačke u istoriji

Godfi je na video proslavi 244. Dana nezavisnosti, uz intoniranje himni Srbije i SAD, rekao da prošlost ukazuje da prijateljstvo i partnerstvo SAD i Srbije ima potencijal da bude jače i dublje i naglasio da SAD žele da pomogne Srbiji da "krupnim koracima, kao lider Zapadnog Balkana, ide ka članstvu u EU".

"SAD bi želele da u ovom regionu bude više stabilnosti i prosperiteta. Za to se zalaže specijalni izaslanik predsednika Donalda Trampa, Ričard Grenel, i nada se da će se uz pomoć privrede i investicija uspostaviti više normalnosti u odnosima Beograda i Prištine", rekao je Godfri.

Kako je kazao, ideali SAD su mir, blagostanje i partnerstvo i poželeo je Srbiji da u miru i blagostanju zauzme svoje zasluženo mesto u zajednici evropskih naroda.

"Amerika želi da prestane odliv mozgova, da se Srbija posveti reformama koje su potrebne da se izgradi tranparentno, praktično i efikasno sudstvo. Amerika se nada da će Srbija izgraditi političku kulturu u kojoj se slobodno raspravlja o širokom spektru različitih mišljenja", rekao je ambasador.

Godfri je podsetio da su SAD u prethodnih 20 godina pomogle Srbiju sa skoro milijardu dolara pomoći i četiri milijarde direktnih investicija od strane američkih firmi, a da su tokom epidemije kovid-19 pomogle Srbiju sa skoro tri miliona dolara pomoći, pre svega u vidu nabavke zaštitne opreme za biračka mesta.

Godfri je u govoru naveo da je ovo njegova prva proslava 4. jula u Beogradu i da je za osam meseci, koliko je ambasador u Beogradu, iako je većinu vremena proveo zatvoren zbog epidemije, imao priliku da poseti razne delove Srbije u kojime je bio srdačno dočekivan.

Ambasador se zahvalio i svima koji su se poslednjih meseci trudili da ostanemo zdravi i bezbedni.

"Lekari, medicinske seestre, policija, radnici u marketima, dostavljači, prosvetni radnici, roditelji koji su se trudili da održe pažnju dece, radnici gradske čistoće, hvala svima vama, vi ste pravi heroji. Jedva čekam da nastavim svoje doživljaje u Srbiji, upoznam sve vas i saznam što više o ovoj divnoj zemlji", zaključio je Godfri.

Proslavi, koja je prvi put organizovana virtuelno, prisustvovali su Godfri, njegova supruga, sinovi, Godfrijev zamenik i ostalo osoblje ambasade.

U okviru proslave održan je i virtuelni koncert članova orkestra američkih vojnih snaga.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 3 godine

Па кад поверујемо и опустимо се,да нас ПОНОВО БОМБАРДУЈЕТЕ??? Malo morgen......

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija