• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

05.07.2020

17:00

(VIDEO) RUSIJA ZBOG AMERA NA KAMČATKU POSLALA ESKADRILU PRESRETAČA MIG-31, uspešno presretnuta krstareća raketa lansirana sa...

Politika

(VIDEO) RUSIJA ZBOG AMERA NA KAMČATKU POSLALA ESKADRILU PRESRETAČA MIG-31, uspešno presretnuta krstareća raketa lansirana sa...

Podeli vest

Rusija je na Kamčatki trajno dislocirala je eskadrilu teških presretača MiG-31. Ušla je u sastav 317-og mešovitog puka mornaričke avijacije svoje Tihookeanske ratne flote

Rusija je na Kamčatki trajno dislocirala je eskadrilu teških presretača MiG-31. Ušla je u sastav 317-og mešovitog puka mornaričke avijacije svoje Tihookeanske ratne flote.

MiG-31 su u stanju da presreću i krstareće i hipersonične rakete, kao i bespilotne letelice. Imaju uzletnu masu veću od 40 tona, a vojni ekspetri tvrde da će - sa svog domicilnog aerodroma Jelisovo kod Petropavlovska-Kamčatskog - moći da kontrolišu ogroman prostor Dalekog Istoka, Pacifika i Arktika.

Po potrebi, štitiće ruske nuklearne snage koje se nalazi na poluostrvu.

Jedan MiG-31 je već uspešno presreo krstareću raketu koju je lansirao strateški bombarder Tu-95MS.

Nekoliko drugih je obaralo nadzvučne protivavionske rakete koje su letele na izuzetno maloj visini.

Vojni istoričar Dmitrij Boltenkov naglašava:

"MiG-31 će, zahvaljujući svojoj brzini i dometu, kontrolisati ceo prostor od Severnog pola do jugoistočnih granica Rusije. U stanju su da prate bombardere na borbenom zadatku iznad Tihog okeana, a i da presreću protivničke avione i krstareće rakete.  Poslednjih godina je odbrana Kamčatke ozbiljno ojačana.Štite je korpus pomosrske pešadije, obalske raketne snage i podmornice. MiG-31 će im svima obezđeživati zaštitu iz vazduha".

MiG-31 - kad je potpuno naoružan - po težini je ravan putničkom avionu Tu-134.

SUKOB BOLTONA I GRENELA ZBOG SRBIJE! ČIJI JE PLAN O RAZMENI TERITORIJA BEOGRADA I PRIŠTINE i kako isterati Ruse iz regiona!?

Na Kamčatku su stigli modernizovani MiG-31 sa potpunom novom elektronikom i moćnim radarom koji sve žvidiž u krugu od 320 kilometara. Nosi rakete dometa preko 1000 kilometara.

Aerodrom Jelisovo štiti moderni PVO sistemi S-350.

Poznati ruski vojni pilot - pukovnik Igor Malikov - naglašava: "Danas ni u jednoj zemlji na svetu ne postoji presretač koji leti brzinama i na visinama koje dostiže MiG-31. Njihova glavna misija je da od nega istoka Rusije oteraju neprijateljske avione. Naoružani su i raketama žKinžalž pa mogu presretati i tuđe hipersonične rakete".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija