• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.07.2020

17:57

FAJONKA NA APARATIMA! BOJKOT IZBORA USPEO - ALI U HRVATSKOJ!

Politika

FAJONKA NA APARATIMA! BOJKOT IZBORA USPEO - ALI U HRVATSKOJ!

Podeli vest

Danas se u Hrvatskoj održavaju parlamentarni izbori, a prema poslednjim informacijama do 16.30 na njih je izašlo 34,04 odsto upisanih birača

S obzirom da se birališta u toj zemlji zatvaraju u 19 sati, prema procenama stručnjaka, teško je za očekivati da će konačna izlaznost biti mnogo veća od 40 odsto.

I niko iz Brisela ni reč da izusti o tome da li će takvi izbori biti legitimni. Normalno, jer je u većini evropskih zemalja uspeh kad na izbore izađe 40 odsto. 

Ali to nije slučaj samo kad je reč o Srbiji. Kad u našoj zemlji glasa oko 50 odsto upisanih birača, onda se oglasi Tanja Fajon iz Evropskog parlamenta i kaže kako je takva izlaznost dokaz da u Srbiji nema dovoljno demokratije i da je bojkot uspeo.

Pa šta li će sad kukavna Tanja da kaže za izbore u Hrvatskoj, u kojoj na birališta izlazi jedva njih 40 odsto?

Verovatno ništa. A i pametnije je da ponekad ućuti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nebojsa

pre 3 godine

Nije izaslo 40% nego nesto preko 34% pa nije fer da im poboljsavate izlaznost 20% od ostvarene. Sada ceuslwditi drugacije tumacenje, da su ljudi ne izlaskom na izbore podrzali aktuelnu vlast.

AMatić

pre 3 godine

Bog nekome da pamet a nekome jezik, tako i Tanji Fajon bog dao samo jezik.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija