• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/TANJUG

08.07.2020

23:26

STRANE AGENCIJE SAGLASNE: "EKSTREMNI DESNIČARI" napadima izazvali policiju i nerede u Srbiji!

Politika

STRANE AGENCIJE SAGLASNE: "EKSTREMNI DESNIČARI" napadima izazvali policiju i nerede u Srbiji!

Podeli vest

Svetske agencije izveštavaju večeras o protestima u Beogradu i Novom Sadu, a američki AP ističe da su u združenoj akciji snaga javne bezbednosti, policije, konjice i specijalnih antiterorističkih jednica, korišćeni suzavac i oklopna vozila u razbijanju nasilnih, pretežno ekstremno desničarskih demonstranata

BBC izveštava da su mirne demonstracije počele juče u Beogradu, ali da su protesti eskalirali kada su se nezadovoljnim građanima priključili pripadnici ekstremno desničarskih organizacija i svojim agresivnim napadima na pripadnike snaga reda izazvali reakciju policije i nemire.

Kao inicijalni razlog za demonstracije, izveštač BBC navodi ponovno uvođenje restriktivnih mera i sumnje da je vlada prikrivala "tačan broj preminulih tokom prvih nedelja epidemije korona virusa u Srbiji".

I drugi zapadni mediji izveštavaju o demonstracijama u Beogradu i Novom Sadu navodeći da ima povređenih i među policajcima i među demonstrantima, kao i da su oko skupštinskog zdanja, predsedništva i drugih institucija, postavljene policijske barikade i razmeštene jake snage reda.

AP je izvestio da je neposredan povod za demonstracije u Beogradu i Novom Sadu bila najava ponovnog uvođenja policijskog časa i drugih, strogih mera protiv širenja korona virusa.

Iako je predsednik Vučić danas održao konferenciju za novinare i saopštio da je krizni štab odlučio da se u Beogradu ne uvodi policijski čas, to nije pokolebalo ogorčene demonstrante da i danas pokušaju nasilan upad u zdanje skupštine Srbije, gađajući policiju kamenicama i flašama, kaže agencija.

Rojters podseća da su nasilni protesti započeti juče, u utorak, uprkos upozorenjima da svako javno okupljanje nosi rizik od širenja korona virusa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
urke

pre 3 godine

Ovo lici na proteste iz Crne Gore. Da nam to Milo ne vraca milo za drago????

Maxmen

pre 3 godine

Kad nemate svoje JA deco, jedite USA-EU ili Rusko-Kineska govna. Jedini je Tito(jest lopov)mogao svima njima kontrirat i sa svima biti ok.

Serbian lives matter

pre 3 godine

CIA snajka! Ili Antifa, partizanski banditi!

Miro

pre 3 godine

Sem da su strane nista drugo im ne verujem. Koji crni desnicari to su PLACENI NATO PESADINCI.

milankukic

pre 3 godine

to su placenici stranih agentura nebili oslabili srbiju i tako jakse oteli kosovo najekstremniji u tome su potomci nacistickih drzava sa ustasama

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17