• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.07.2020

10:43

ZBOG NASILNIČKOG PONAŠANJA NA PROTESTIMA PROCESUIRANO 25 OSOBA, radi se na identifikaciji ostalih osimnjičenih

Politika

ZBOG NASILNIČKOG PONAŠANJA NA PROTESTIMA PROCESUIRANO 25 OSOBA, radi se na identifikaciji ostalih osimnjičenih

Podeli vest

Povodom događaja koji su se odvijali u Beogradu u večernjim i jutarnjim časovima poslednja dva dana, Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je sada prekršajno i krivičnopravno proceusirano 25 osoba, od kojih više njih zbog sumnje da su izvršili krivična dela izazivanje opšte opasnosti i nasilničko ponašanje.

Tužilaštvo napominje da ovi podaci nisi konačni te da se radi na identifikaciji i drugih osimnjičenih kako za krivična dela tako i prekršaja protiv javnog reda i mira.

U saopštenju se napominje da je Više javno tužilaštvo zajedno sa osnovnim tužilaštvima aktivno pratilo razvoj nasilnih događaja i u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova preduzimalo mere radi očuvanja javnog reda i mira i gonjenja izvršilaca krivičnih dela koja su izvršena u blizini Narodne skupštine.

Ističe se da će ovo tužilaštvo, imajući u vidu svoju zakonsku obavezu da preduzima gonjenje izvršilaca krivičnih i kaznenih dela, nastaviti sa preduzimanjem daljih radnji radi očuvanja javnog reda i mira u Beogradu kao i poštovanja Ustavom i zakonom zaštićenih vrednosti našeg društva.

Danas se u ovom tužilaštvu očekuje saslušanje nekoliko osumnjičenih za krivična dela počinjena 6. jula u centru Beograda.

Prekršajni postupci su takođe u toku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija