• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.07.2020

07:25 >> 11:06

(FOTO) ZAVRŠENA VIDEO-KONFERENCIJA Vučić sa Makronom i Merkel o Kosovu i Metohiji

Politika

(FOTO) ZAVRŠENA VIDEO-KONFERENCIJA Vučić sa Makronom i Merkel o Kosovu i Metohiji

Podeli vest

Video-konferencija o Kosovu i Metohiji, čiji su domaćini predsednik Francuske Emanuel Makron i kancelarka Nemačke Angela Merkel, a na kojoj je učestvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić završena je nakon nešto više od sat vremena, oko 11.30.

Očekuje se predsedničko saopštenje, a predsednik Aleksandar Vučić obratiće se novinarima u Prizu.

Na konferenciji, koja je održana uoči planiranog nastavka dijaloga u Briselu u nedelju, učestovavli su i specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borel i  premijer tzv. Kosova Avdulah Hoti.

Vučić se na konferenciju uključio iz rezidencije ambasadora Srbije u Parizu, gde boravi u dvodnevnoj poseti.



Predsednik Vučić je sinoć novinarima u Parizu, posle sastanka sa Makronom, rekao da veruje da će video samit biti otvoren razgovor, ali da ne očekuje previše rezultata, niti saglasnost.

 

 


Kako je naveo, veruje da će svako govoriti o tome kako vidi dijalog, odnosno, budućnost razgovora.

"Ne mislim da će da bude previše rezultata, biće pronađeni nekakvi principi, ali koje ne možemo svi da dogovorimo, tako da verujem da će izaći sa predsedničkim saopštenjem Francuzi i Nemci, mi ćemo posebno, kao i Albanci", rekao je Vučić.

Istakao je da se ništa ne prelama preko noći i da on više veruje u niz malih koraka, malih sporazuma, te da će taj pristup imati i na samitu.

"Da obezbedimo slobodan protok ljudi i usluga, očuvanje mira, da obezbedimo bezbroj malih sporazuma koji će da promene odnose između Srba i Albanaca, da vidimo šta ćemo da radimo sa tim o čemu se ne slažemo", rekao je Vučić.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija